• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.02.2024

13:35

Kina stala uz Srbiju nakon skandalozne odluke Prištine!

Shutterstock/Reuters

Politika

Kina stala uz Srbiju nakon skandalozne odluke Prištine!

Podeli vest

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine na redovnoj pres konferenciji najavio podršku srpskoj strani odgovarajući na pitanje o zabrani dinara na KiM.


Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin izjavio je danas da jednostrane akcije prištinskih vlasti ne vode rešavanju kosovskog pitanja, dodavši da tokom pronalaženja rešenja treba poštovati teritorijalni integritet Srbije.

- Kina smatra da bilo kakva jednostrana akcija ne vodi rešavanju kosovskog pitanja, niti vodi regionalnom miru i stabilnosti. Podržavamo relevantne strane da postignu obostrano prihvatljivo političko rešenje kroz dijalog u okviru relevantnih rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - rekao je Vang na redovnoj konferenciji za medije, komentarišući odluku Prištine da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji, objavljeno je na sajtu kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

On je istakao da tokom pronalaženja rešenja "u potpunosti treba poštovati suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije".

Pored toga, naveo je da je potrebno zaštiti pravo na opstanak i razvoj stanovnika "svih etničkih grupa na Kosovu".

Podsećamo, misija Srbije u Njujorku danas će podneti zahtev Gvajani, državi predsedavajućoj Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u kojem traži vanredno zasedanje zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Tekst zahteva za hitnom sednicom Saveta bezbednosti UN možete pročitati ovde


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31