• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Alo.rs

05.02.2024

17:47

Samozvani predsednik Vojnog sindikata nije pripadnik Vojske Srbije! Novica Antić i dalje radi na svoju ruku (FOTO)

Beta

Politika

Samozvani predsednik Vojnog sindikata nije pripadnik Vojske Srbije! Novica Antić i dalje radi na svoju ruku (FOTO)

Podeli vest

Kako saznaju mediji iz dobro obaveštenih i pouzdanih izvora iz samog vrha ''Vojnog sindikata Srbije'', samozvani predsednik navedenog sindikata i ražalovani podoficir Novica Antić, koji je poznat po izvršenju raznih nezakonitosti, iznosi tvrdnje u javnosti kojima se želi izmanipulisati članstvo navedenog sindikata, i šira javnost u Srbiji, što je prouzrokovalo veliko nezadovoljstvo i odliv članstva iz tog sindikata koje se nastavlja.

Navodno boreći se za dobrobit i zaštitu socijalnih, materijalnih i drugih prava  pripadnika vojske, imenovani je učinio čitav niz zloupotreba i prekršaja o čemu su nas obavestili upravo članovi navedenog sindikata. 

Statutom i Poslovnikom o radu ''Vojnog sindikata'' svojevremeno je bilo predviđeno da je za izbor predsednika tog sindikata bilo je potrebno učešće 2/3 delegata, a zapravo je prilikom izbora za predsednika ovog sindikata decembra 2020. godine učestvovalo samo 29 delegata od 52 (potrebna većina bila je 35).

Upravo zbog toga što  očigledno nije postojao kvorum i dovoljan broj delegata za donošenje odluka, Antić nije mogao da bude izabran za predsednika sindikata, i o navedenoj ali i drugim neregularnostima postoji značajan broj pritužbi i žalbi većine delegata, kao i podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Somboru. Kako navode i pojedini članovi sindikalnih grupa ovog sindikata ovo je ozbiljan i velik uzrok nezadovoljstva i odliva članstva, pogotovo ako se uzme u obzir da pored svega, i od 29 glasova delegata 15 glasova nije bilo transparentno. (slika broj 1)

Foto: printscreen

 

Oholost samozvanog predsednika vojnog sindikata može se videti i kroz primer isključivanja iz članstva njihovog pripadnika samo zbog toga što nije pristupio glasanju onako kako to samozvani predsednik određuje. 

Zloupotrebe i manipulacije od strane Antića sastoje se i u tome što se, zarad privida reprezentativnosti Sindikata kao njegovi članovi pojavljuju lica koja to po Zakonu ne mogu biti, poput penzionera i drugih lica koja uopšte nisu aktivni pripadnici vojske.

Isto tako po tvrdnjama sagovornika, i sam Antić, samozvani predsednik vojnog sindikata nije više pripadnik Vojske.

Članovi VS takođe samozvanom predsedniku zameraju što više vodi računa o svojoj političkoj promociji, a uopšte se ne bavi ekonomskim i socijalnim pravima zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a odluke, saopštenja i istupe u javnosti donosi bez konsultacija i odobrenja rukovodstva sindikata.

Uvidevši da nema poverenje i podršku članstva samozvani predsednik Antić, kao i drugi nelegitimni organi ovog sindikata su tokom 2022. godine promenili statut, prema kome je dovoljno da za izbor predsednika bude prisutno 1/3 delegata.

Kako saznajemo od članova sindikata, a to je ono što ih najviše brine jeste činjenica da nadležne institucije su angažovane u postupku provere finansijskog poslovanja ovog sindikata već duže vreme, dok se samozvani predsednik Antić nije se udostojio da o tome obavesti članstvo, jer je najveća zabrinutost upravo njegova iz razloga što ne poseduje potpunu i validnu dokumentaciju o finansijskom poslovanju u poslednjih nekoliko godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija