• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2024

20:38

Ministar Dačić primio novoimenovanog ambasadora Slovačke (FOTO)

mfa.rs

Politika

Ministar Dačić primio novoimenovanog ambasadora Slovačke (FOTO)

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Slovačke Republike u Republici Srbiji Mihala Pavuka.

U srdačnom i otvorenom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno veoma dobri i prijateljski. Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje neguju izuzetne političke odnose, uz ocenu da je u predstojećem periodu neophodno raditi na daljem intenziviranju bilateralnog političkog dijaloga na svim nivoima, za šta na obe strane postoji spremnost.

Foto: mfa.rs

 

Ministar Dačić istakao je da posebno visoko cenimo principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije, kao i na razumevanju koje pokazuje prema pozicijama Republike Srbije kada je u pitanju nastavak ovog procesa. 

Ambasador Pavuk je istakao da će se i lično angažovati na daljem očuvanju odličnih političkih odnosa između naše dve zemlje, kao i na jačanju političkog dijaloga i povećanju broja uzajamnih poseta na različitim nivoima. Rekao je da će Slovačka i ubuduće nastaviti da pruža čvrstu podršku evropskim integracijama Republike Srbije. Sa zadovoljstvom je istakao da se nada da će predstavnici slovačke nacionalne manjine i dalje ostati integralni deo naših odnosa. 

Foto: mfa.rs

 

Konstatovano je da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje u oblastima koje su od značaja za obe strane, posebno u sferi ekonomije, kao i na multilateralnom planu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija