• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

17:43

Entoni Blinken čestitao Dan državnosti: Radujemo se jačanju naših bilateralnih veza i negovanju stabilnije, sigurnije i prosperitetnije budućnosti srpskog i američkog naroda

Reuters

Politika

Entoni Blinken čestitao Dan državnosti: Radujemo se jačanju naših bilateralnih veza i negovanju stabilnije, sigurnije i prosperitetnije budućnosti srpskog i američkog naroda

Podeli vest

U ime naroda Sjedinjenih Država, želim da čestitam narodu Srbije povodom vašeg Dana državnosti. Sjedinjene Države cene naše strateško partnerstvo sa Srbijom, izjavio je danas državni sekretar SAD Entoni Blinken.

"Radujemo se jačanju naših bilateralnih veza i negovanju stabilnije, sigurnije i prosperitetnije budućnosti srpskog i američkog naroda.

Posvećeni smo podršci vašem cilju članstva u Evropskoj uniji i radujemo se saradnji sa novom vladom Srbije i našim evropskim partnerima kako bismo pomogli Srbiji u ispunjavanju kriterijuma za pristupanje EU. Sjedinjene Države ohrabruju Srbiju da sprovede svoje obaveze i nastavi dalje kroz dijalog koji vodi EU kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Kosovom.

Sjedinjene Države se raduju daljoj ekonomskoj, energetskoj bezbednosnoj i odbrambenoj saradnji sa Srbijom. Duboko cenimo vašu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine dok nastavljaju da se odupiru agresorskom ratu Rusije.

Učešće Srbije u mirovnim misijama UN i EU i raspoređivanje zajedno sa američkim snagama u misiji multinacionalnih snaga i posmatrača na Sinaju su primeri neprocenjive uloge koju Srbija ima u jačanju mira i bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou. Na kraju, iskreno čestitam na uspešnoj kandidaturi Srbije da bude domaćin EKSPO 27 u Beogradu i želim vam uspeh u pripremama za ovaj izuzetan događaj. Narodu Srbije želim miran i prosperitetan dan i godinu pred nama", stoji u saopštenju na sajtu Stejt departmenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija