• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2024

15:12

Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage! Milićević pozvao Srbe iz dijaspore u narodni pokret za Srbiju!

D.Veljović

Politika

Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage! Milićević pozvao Srbe iz dijaspore u narodni pokret za Srbiju!

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević pozvao je danas u Hamburgu Srbe koji žive u Nemačkoj da podrže široki narodni pokret za odbranu nacionalnih i državnih interesa, kao i za ekonomski razvoj Srbije.

Ministar Milićević govorio je na skupu Svesrpskog kulturnog kluba „Hamburg“, koji predvode ugledni Srbi iz Hamburga Zoran Bilić i Pavle Anđelković. Prethodno je učestvovao na liturgiji u Hramu svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu kojoj je prisustvovalo više stotina pravoslavnih vernika. 

-Najvažnije je da uvek znamo da smo jedan narod, bez obzira na to gde živimo. Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage. Srbija i Srbi su uvek kroz istoriju bili jaki samo onoliko koliko su jedinstveni. Nažalost, često su različiti neprijatelji i okupatori uspevali da nas zavade, podele i da tako lakše vladaju nad nama. Kako su to radili kroz istoriju, tako pokušavaju i danas. Zato je neophodno, da svi mi, gde god živeli i kakve god ideološke razlike imali, kao temeljnu vrednost jačamo narodno jedinstvo po pitanju ključnih državnih i nacionalnih interesa. Kao što znate, Srbija i Republika Srpska danas se nalaze pred teškim iskušenjima i velikim pritiscima moćnika – rekao je ministar Milićević.

Foto: D.Veljović

 

On je naglasio da naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, koji trpi teror ravan aparthejdu, nema drugih prijatelja i uzdanica sem svojih sunarodnika Srba ma gde oni živeli. 

- Predsednik Republike Aleksandar Vučić je pokazao svu veličinu i snagu, iskazujući čvrstu nameru da Srbija ostane privržena dijalogu, kako ne bi bila unapred osuđena i napadnuta da odbija da učestvuje u traženju političkog rešenja za kosovsku krizu, istovremeno izražavajući čvrsto opredeljenje da zaštiti naš narod i naše nacionalne i državne interese. Ovo naravno nije, niti sme da bude, borba samo jednog jednog čoveka. Neophodno je stvoriti što širi politički i narodni front za odbranu Srbije, ali i za njen ubrzani razvoj i prosperitet. I kao što u tom frontu vidim sve nas koji živimo u Srbiji, verujem da je u njemu mesto i za sve vas, sve srpske patriote koji žive rasejani širom sveta – poručio je ministar Milićević.

Naglasio je da su naša sloga i ljubav prema otadžbini najjače oružje uz pomoć koga možemo da izdržimo sve pritiske i pobedimo svakog ko želi slabu i razorenu Srbiju, ko želi da progna Srbe sa Kosmeta, ili da nestane Republika Srpska. 

 

Ministar je pozvao uticajne Srbe iz dijaspore da u Nemačkoj šire istinu o našem narodu i našoj zemlji svakom svom nemačkom kolegi i prijatelju. Takođe je pozvao da investiraju u Srbiju, i naglasio da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju saradnje s dijasporom i stvaranju povoljnog okvira za investicije. 

-Država Srbija radi i u narednom periodu će sve raditi da što više vas iz rasejanja trajno ili povremeno vrati u otadžbinu, da je zajedno gradimo i razvijamo. Budimo ponosni na našu prošlost i gradimo zajedno svetlu budućnost za naše naraštaje – rekao je ministar i zahvalio Perku Matoviću iz Centra za nacionalnu politiku na organizaciji ovog skupa i pružanju prilike za okupljanje srpske zajednice. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mi smo isti narod! Milićević i Klokić: Drina je kičma koja nas spaja!
Politika

Mi smo isti narod! Milićević i Klokić: Drina je kičma koja nas spaja!

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi RS Zlatanom Klokićem obišao štandove sa turističkom ponudom Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Dvojicu ministara ugostio je direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađan Cicović.

23.02.2024

19:44

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija