• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2024

16:52

Vlada podržala studente - Na FPN-u bez povećanja školarine

Printscreen/Google Maps, Masha Bandjur

Politika

Vlada podržala studente - Na FPN-u bez povećanja školarine

Podeli vest

Savet Fakulteta političkih nauka nije danas usvojio odluku o povećanju školarine za samofinansirajuće studente te visokoškolske ustanove, budući da su predstavnici Vlade Srbije podržali zahteve studenata da se školarina ne povećava.

- Na FPN-u je danas održana sednica Saveta fakulteta, na kojoj je bilo reči i o školarini. Sednica je počela u 12 sati, i nakon tri sata diskusije, uspeli smo da izdejstvujemo da do povećanje ne dođe - rekla je za Tanjug student prodekan FPN-a Andrijana Milivojević.

Ona je zahvalila svim studentima, a posebno predstavnicima Vlade Srbije, kao predstavnicima države u Savetu fakulteta, što su podržali studente.

- Rasprava je bila duga, ali uspeli smo zajedno da se povećanje ne desi. Zahvaljujem se predstavnicima studenata, stručnim službama i predstavnicima Vlade, koji su bili tu, oslušnuli naše zahteve i podržali nas - rekla je Milivojević.

Studenti su, pre sednice Saveta FPN-a, ispred zgrade fakulteta, održali miran protest u organizaciji Evropskog studentskog foruma i Studentskog parlamenta kako bi upravi, ali i celoj javnosti pokazali da su tu i da ne smatraju da bi povećanje školarine bilo preveliko opterećenje.

Prethodno je Nastavno-naučno veće FPN-a usvojilo predlog uprave da se školarine povećaju za 15 odsto, ali da bi odluka stupila na snagu, bilo je potrebno da dobije i zeleno svetlo i Saveta, što se, zahvaljujući predstavnicima Vlade Srbije u tom telu, nije dogodilo.

Ranije danas Ministarstvo prosvete je, uvažavajući autonomiju visokoškolskih ustanova, pozvalo fakultete koji su doneli ili su u postupku donošenja odluke o povećanju školarina za samofinansirajuće studente, još jednom preispitaju opravdanost povećanja iznosa školarina za narednu školsku godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija