• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2024

10:15

Nikad veći pritisci! Predsednik Vučić obelodanio tri pravca udara na Srbiju

Tanjug

Politika

Nikad veći pritisci! Predsednik Vučić obelodanio tri pravca udara na Srbiju

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić tokom obraćanja iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike govorio je o krucijalnim tematikama koje okupiraju region, akcentujući geopolitičke tematike od koje ne odstupa.

-  Traži se de facto i de jure priznanje Kosova, jedan ključni razlog za koji su mi se mnogi smejali jeste činjenica da stvari u Ukrajini ne idu onako lako i jednostavon kako su mnogi na Zapadu mislili, u njihovu korist. Stvari su se promenile i Rusi su ti koji imaju inicijativu. Želeli mi ili ne, postoji opasnost, koja se događala u prošlosti i verovatno bih, da sam na Putinovom mestu uvek mogao da se pozivam na presedan Kosova, kao što su to i činili. Zato je važno da se pokrije ova tema oko Kosova i pritisci na Srbiju biće sve jači - bio je jasan predsednik, a potom je u dahu dodao šta bi bilo glavni remetilački poduhvat.

https://informer.rs/vesti/politika/880970/aleksandar-vucic-obracanje

Foto: Informer.rs/printscreen

 

 

 

- Odricanje od Republike Srpske se vidi kao ometajući faktor na Balkanu, od Srbije se traži da radi protiv RS i bićemo dobri kada se budemo odrekli RS i kada budemo kritikovali RS. Uvođenje sankcija Rusiji i usklađeno delovanje protiv Kine. Oni ustvari žele vraćanje starog režima, marionetskog režima kojima su upravljali, kojima mogu da kažu bilo šta i oni će sve da prihvate. Politički faktori koje neki žele da vide na vlasti, upravo se ovako ponašaju. Kada Ana Brnabić odgovori nekome od nemačkih zvaničnika, pojave se domaći političari koji kažu da je sramno takvo ponašanje i da je bolje da budemo ulizice. Imate sve, oni bi priznali Kosovo i to ne kriju, oni su za uvođenje sankcija Rusiji i protiv saradnje sa Kinom i sa oduševljenjem prihvataju da budu marionete - rekao je tokom obraćanja.

 

ŠTA SE SVE KORISTI TOKOM PRITISAKA  NA SRBIJU?

 

- Stalna demonizacija Srbije zbog nedemokratskih odnosno, autokratskih tendencija. Imate podelu na dva dela, izbori nedemokratski, bez dokaza, a drugo je loše stanje u medijima. Drugo je čuvena Banjska, i to je postalo opšte mesto iz dva razloga. Jedan je da bi se uvek smanjila krivica Kurtijevog režima, da se ne bi pisalo o proterivanju Srba. Treće, ono što možete da vidite svaki dan, stvaranje bezbrojnih, besmislenih i izmišljenih afera u smislu opšte atmosfere. Svakog dana izmislite nekog Vučićevog saradnika. Ovo sam samo želeo da ljudima pokažem kako to izgleda, zašto se takve stvari dešavaju, da ne misle da je to slučajno. To nije izazvano stvarnom brigom za situaciju u Srbiji. Ukoliko Srbija bude uspevala da drži slobodarski kurs i ne bude pala pod one pod kojima je bila 12 godina, kada je razorena cela Srbija, nesumnjivo je da će se ovakve stvari nastaviti - koncizno je dočarao Vučić.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija