• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2024

21:41

Premijerka na Kopaonik biznis forumu! Srbija održala rast uprkos krizama i teškim okolnostima u svetu (FOTO/VIDEO)

Informer.rs

Politika

Premijerka na Kopaonik biznis forumu! Srbija održala rast uprkos krizama i teškim okolnostima u svetu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras na Kopaonik biznis forumu da je Srbija uspela da održi rast uprkos višestrukim krizama i izuzetno teškim okolnostima u svetu.

- Mislim da smo uradili dobar posao. Žao mi je što su sve ove krize išle godinu za godinu. Srbija je mogla još mnogo brže, ali kakve su bile okolnosti dobro guaramo napred. Optimista sam za budućnost. Nema pauze u radu i već smo predstavili novi plan do 2027. godine - Skok u budućnost, koji predviđa ambiciozne planove - navela je premijerka.

Sigurna sam da ćemo ih i ispuniti, dodala je Brnabićeva.

Kaže da je sve to postignuto zahvaljujući zajedničkom radu predsednika Republike, njenog kabineta i cele vlade.

Ona je rekla da je država dobro odgovorila na krize, pandemiju, rat na istoku Evrope i novi rat na Bliskom istoku.

- Usložnjavala se situacija u svetu u izuzetno teškim okolnostima smo na najbolji način vodili ekonomiju i politiku Srbije - naglasila je premijerka.

Istakla je da smo u pandemiji bili jedna od 10 zemalja sveta kojoj je rasla zaposlenost i zemlja koja je bila prvak sveta u rastu apsolutnog broja zaposlenih.

- Sa izuzetkom te 2020, mi smo od 2012. Imali stalni rast stranih direktnih investicija.

Član predsedništva Saveza ekonomista Srbije Dragan Đuričin je u razgovoru sa premijerkom  prethodno rekao da je nažalost pred nama krizni menadžment i podsetio da je Srbija imala rast od 6,5 odsto 2019. sa stabilnim kursom, ali da je došla korona, pa ukrajinska kriza i druge krize.

On je rekao da živimo u vremenu multikrize koja je došla do svog maksimuma zbog broja asimetričnih eksternih šokova i tzv. crnih labudova.

- Pokušavamo da u tom vremenu uzdignemo Srbiju posle dugogodišnje političke krize i da je približimo EU - dodao je Đuričin.

Pemijerka je govorila o “skoku u budućnost” i ideji Expa 2027.

- Želimo da budemo dobar domaćin, a 2027. pada tačno na 15 godina promene i moramo da predstavimo pobedničku Srbiju. Srbiju punu talenata, punu saobraćajnica, tehnološki razvijenu. To će onda biti značajna tačka u razvoju čitave Evrope - zaključila je premijerka Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija