• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2024

13:35

Kancelarija: Umesto deeskalacije, Kurti povlači nove eskalatorne poteze!

ATA Images

Politika

Kancelarija: Umesto deeskalacije, Kurti povlači nove eskalatorne poteze!

Podeli vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas sprovela novu nasilnu akciju na severu Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu i tom prilikom oduzeta je veća količina medikamenata.


Time je, navodi se, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu KiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu KiM. 

- Ovo je još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada srpski narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima.

- Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije - navela je Kancelarija u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija