• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2024

11:16

Nikada nećemo zaboraviti pogrom srpskog naroda! Milićević: Ubeđen sam da će ih zaslužena kazna kad tad stići

Miloš Rafailović

Politika

Nikada nećemo zaboraviti pogrom srpskog naroda! Milićević: Ubeđen sam da će ih zaslužena kazna kad tad stići

Podeli vest

Ministar Đorđe Milićević obratio se javnosti povodom godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom ministar Milićević istakao je da nikada nećemo zaboraviti ovaj jezivi pogrom.
 

-Srbija nikada neće zaboraviti pogrom koji su albanski ekstremisti organizovali nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji 17. marta 2024. i ubeđen sam da će ih zaslužena kazna kad tad stići. Pogrom koji je započet NATO bombama 1999, nastavljen organizovanim masovnim zločinom 2004, traje i danas kada Kurti čini sve da različitim metodama završi proces etničkog čišćenja. To mu Srbija neće dozvoliti! Kada najviše veruju da mogu da unište naš narod, neka znaju da tada najmanje mogu - ističe Milićević. 

Kako je naveo, dolazak DOS-a na vlast, albanski ekstremisti su dobili dodatnu hrabrost.

- Dolaskom DOS na vlast posle 5. oktobra, albanski ekstremisti dobili su uzlet i ohrabenje te su u tom periodu organizovali i pogrom i proglašenje lažne nezavisnosti. Za razliku od tog perioda, promenom vlasti 2012. i dolaskom Aleksandra Vučića Srbija vraća pitanje Kosova za pregovarački sto. Vučić je, zajedno sa Ivicom Dačićem, zaslužan za 27 otpriznanja tzv. Kosova, kao i za sprečavanje da ta lažna država postane član različitih međunarodnih organizacija - rekao je Milićević i dodao:

- Danas se ponovo povampiruju snage koje su poražene te 2012, idu po svetu i ogovaraju Srbiju. Obećavaju da će oni rešiti prizanje Kosova samo ako ih postave na vlast. Ali, mora da im bude jasno da se u Srbiji vlast dobija samo na izborima, glasovima njenih građana, a ne u Briselu ili nekim drugim centrima moći voljom tamošnjih birokrata i albanskih lobista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija