• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2024

16:16

Premijerka Brnabić uputila moćnu poruku: Nikada ne smemo dozvoliti da sećanje na ovaj datum izbledi! (FOTO)

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg

Politika

Premijerka Brnabić uputila moćnu poruku: Nikada ne smemo dozvoliti da sećanje na ovaj datum izbledi! (FOTO)

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić oglasila se putem socijalnih plaformi na godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, a njena moćna poruka čuva od zaborava stravični događaj koji je promenio tok savremene istorije.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

 


- Ovaj datum će uvek imati veliku težinu u našim srcima i umovima. 2004. godine, u samom srcu Evrope, održano je jedno od najvećih etničkih čišćenja od Drugog svetskog rata. Hiljade i hiljade ljudi srpske nacionalnosti proterano je sa svojih ognjišta, a uništeni su manastiri i istorijski spomenici nemerljive vrednosti, od kojih su mnogi bili pod zaštitom Uneska. Pored ovog brutalnog fizičkog nasilja, ovo ciljanje kulture, identiteta i istorije za brisanje je jedan od najokrutnijih vrsta nasilja za koje znamo. Dok je za Srbe na Kosovu i Metohiji svaki dan borba, svake godine posebno na ovaj dan emocije i gorčina koju osećamo su još intenzivniji, jer ovaj datum u istoriji zaista oslikava dubinu stradanja naših srodnika. Zato nikada ne smemo dozvoliti da sećanje na ovaj datum izbledi. Moramo da pamtimo i obeležavamo ono što je izgubljeno – ako ne učinimo, onda pogrom koji je izvršen nad nama postaje uspešan...a današnja Srbija, na čelu sa @buducnostsrbijeav je potpuno rešena da to nikada ne dozvoli, niti da dozvoli da se dogodi još jedan ovakav događaj - napisala je premijerka Brnabić putem svog zvaničnog Instagram naloga. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija