• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs/J.L.

19.03.2024

20:00

Klinton nakon ultimatuma u Rambujeu poslao jezivu poruku Srbima da sledi zločinačka NATO agresija! (VIDEO)

reuters /zoran sinko

Politika

Klinton nakon ultimatuma u Rambujeu poslao jezivu poruku Srbima da sledi zločinačka NATO agresija! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Amerike, nakon totalnog kraha pregovora Srba i Albanaca u Rambujeu, uputio je jasnu poruku Slobodanu Miloševiću da sledi ratno razaranje Jugoslavije.

U martu mesecu, pre 25 godina, tadašnji predsednik SAD Bil Klinton uputio je jasnu poruku Srbima i Jugoslaviji da joj predstoji bombardovanje i ratno razaranje, a njegove tadašnje reči pamtiće svaki Srbin dok je živ.

19. marta 1999. godine nakon neuspelih pregovora Srba i kosovskih Albanaca u Parizu, predsednik SAD Bil Klinton izjavio je da je "prag prekoračen" i da problem Kosova i Metohije ugrožava američke nacionalne interese.

- Nema više čekanja. Prag je prekoračen. Ugroženi su američki nacionalni interesi - rekao je Klinton nakon kraha pregovora u Rambujeu. Odmah nakon tih reči diplomate zapadnih zemalja počele su da napuštaju Beograd, a međunarodni verifikatori Kosovo i Metohiju.

 

To je bio jasan signal da sledi NATO agresija i bombardovanje Srbije.

Podsetimo, 18. marta 1999. godine Albanci su potpisali na pregovorima u Rambujeu kod Pariza mirovni sporazum, dok je srpska delegacija odbila vojni deo sporazuma, koji je više ličio na ultimatum nego sporazum. Samo šest dana kasnije NATO snage počele su agresiju iz vazduha na SR Jugoslaviju.

U delegaciji Srbije bili su i tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović, predsednik Veća građana Skupštine SRJ Milomir Minić, a u nezvaničnim razgovorima spominjala su se i imena tadašnjeg urednika lista “Politika” Dragana Hadži-Antića i visokog funkcionera SPO Milana Komnenića.

Delegacija Albanaca sa Kosova i Metohije su činili teroristi OVK, Ibrahim Rugova, Edita Tahiri, Hašim Tači, kao i Jakup Krasnići.

Radi podsećanja ovako je naš narod reagovao na bombardovanje Beograda i SR Jugoslavije i tokom bombardovanja poslao je jasnu poruku Bilu Klintonu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija