• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.03.2024

09:35

Vulin: Vučić je jedini državnik koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Rusiji!

Pedja Milosavljević

Politika

Vulin: Vučić je jedini državnik koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Rusiji!

Podeli vest

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini slobodni lider u Evropi koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da će poslušati svoj narod.

- To je stav srpskog naroda, mi ne želimo da budemo deo antiruske histerije - rekao je Aleksandar Vulin u intervjuu za RIA novosti i dodao da se Vučić zbog vođenja samostalne i nezavisne politike suočava sa brojnim pritiscima i ucenama Zapada.

Prema njegovim rečima pritisci su veliki, uvek počnu medijskim napadima, a onda krenu ekonomski, povlačenjem direktnih stranih investicija, usporavanjem investicija, uslovljavanjem, usporavanjem našeg evropskog puta, pa sve do napada na pojedine funkcionere.

- Ja sam iz tog razloga stavljen na listu sankcija SAD-a, zbog toga sam i u krajnjoj liniji podneo ostavku na mesto šefa BIA jer nisam želeo da se moje sankcije prenose na Srbiju. Sve to rade predsedniku Vučiću, od medija, ekonomije, pa do direktnih pretnji političkim nestankom, a vi znate da to često može biti i pretnja po sam fizički opstanak - poručio je Vulin.

Ističe da bi Vučić bio najcenjeniji čovek na Zapadu kada bi uveo sankcije Rusiji, ali da to ne želi da uradi.

- Kada bi predsednik Vučić uveo sankcije Rusiji bio bi najpoštovaniji čovek na Zapadu, hvalili bi ga, voleli bi ga, smatrali bi da sve što uradi je savršeno i dobro, ali predsednik Vučić to jednostavno neće da uradi - ocenio je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija