• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.03.2024

11:41

Opasno je, ali svi ćute! Jovanović: Opozicija upoređuje Brnabićevu sa Hitlerom i time se hvali!

informer.rs

Politika

Opasno je, ali svi ćute! Jovanović: Opozicija upoređuje Brnabićevu sa Hitlerom i time se hvali!

Podeli vest

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović reagovao je na jezivu karikaturu u tajkunskom dnevnom listu "Danas" na kojoj su predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i poslanik SNS Milenko Jovanov upoređeni sa Adolfom Hitlerom.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

U svetu u kome živimo, svaka relativizacija nacizma, kao najvećeg zla u istoriji čovečanstva, predstavlja ozbiljnu pretnju. To ne samo da je opasno, bez obzira na motive onoga ko se bavi relativizacijom, već direktno omalovažava milionske žrtve koje su svojim životima platile cenu naše slobode. Upravo zato, smatram da to nije sloboda autora, već direktno ruganje antifašističkoj tradiciji ovog naroda na koju svi treba da budemo ponosni.

Foto: printskrin

Skandal - karikatura u listu "Danas"

Zato je, po mom mišljenju, nedopustivo bilo koga stavljati u kontekst sa najvećim ratnim zločincem. Reagujem upravo zato što list „Danas“ i njegov karikaturista ne vide ništa sporno u tome da porede Adolfa Hitlera sa predsednicom Narodne skupštine, Anom Brnabić, kao i poslanikom Milenkom Jovanovim. Ono što me posebno zabrinjava je ćutanje novinarskih i medijskih udruženja, kao i nevladinih organizacija koje se deklarišu kao zaštitnici ljudskih prava i građanskih sloboda.

Кoncept slobode izražavanja i slobode štampe su osnovni stubovi evropske demokratske tradicije. Mediji, međutim, moraju da se pridržavaju osnovnih novinarskih principa i postulata, kao što su uzdržavanje od podsticanja na mržnju i povredu ljudskog dostojanstva.

Jednostavno, nemam reči kojima bih osudio ovakav postupak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija