• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2024

11:50

Oglasio se Vučić: Dug i otvoren sastanak... Nastaviće se!

Tanjug/Rade Prelić

Politika

Oglasio se Vučić: Dug i otvoren sastanak... Nastaviće se!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom delegacije Evropske unije.

- Dug i otvoren razgovor sa predstavnicima Kvinte i EU. Nastaviće se... - napisao je Vučić na Instagramu.

 

Na sastanku, koji je počeo nešto posle 10 časova, bili su pristuni ambasador SAD Kristofer Hil, ambasador Velike Britanije Edvar Ferguson, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasadorka Nemačke Anke Konard, šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuel Žiofre.

Prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

U Briselu su u poslednjih 10 dana održana dva sastanka u okviru dijaloga na nivou glavnih pregovarača, a tema je bila pronalazak rešenja nakon ukidanja dinara kao platežnog sredstva na prostoru KiM.

Dogovor nije postignut, a nova runda dijaloga trebalo bi da bude održana 4. aprila.

Poslednji put, Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte 31. januara, kada je tema razgovora bila uredba o platnom prometu i ukidanje dinara na KiM. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija