• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2024

23:33

Ćuta i lažni ekolozi pravili cirkus u Valjevu! Rio Tinto održao javni dijalog, a oni protestovali, samo nisu znali zašto! (VIDEO)

printscreen

Politika

Ćuta i lažni ekolozi pravili cirkus u Valjevu! Rio Tinto održao javni dijalog, a oni protestovali, samo nisu znali zašto! (VIDEO)

Podeli vest

Kompanija Rio Tinto održala je u Valjevu javni dijalog na temu Projekta "Jadar", međutim lažni ekolozi na čelu sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom upali su na pomenuti dijalog, potpuno neupućeni o čemu se zapravo radi, i pravili haos, kao po običaju.

Naime, Ćuta i njegovih dvadesetak sledbenika upali su u prostorije gde se održavao javni dijalog, i uzvikivali su "nećemo dijalog". To je uzvikivao isti onaj Ćuta koji je svaki dan u Skupštini Srbije pozivao na dijalog, a usput je i gađao poslanike i novoizabranu predsednicu Narodne Skupštine Anu Brnabić toalet papirom.

Da lažni ekolozi ne ispadnu smešni u ovoj svojoj cirkus predstavi nije pomoglo ni to što je N1, jedno od omiljenih tajkusnkih glasila objavilo tekst u kojem citiraju izvršnog diretkora Rio Tinta, koji kaže da nikakav dogovor ne postoji.

Izvršni direktor Rio Tintovog projekta "Jadar" Čad Blevit za N1 kaže da ta kompanija nema garancije niti uveravanja Vlade Srbije da će projekat "Jadar" biti moguće izvesti. Kako kaže, pokušaće da ubedi novu Vladu i građane Srbije da je to u njihovom interesu.

- Dogovor ne postoji. Nema ničega novog. Ne možemo ništa da učinimo dok nova Vlada ne bude formirana. I zaista je na građanima Srbije i na Vladi da odluče da li je ovaj projekat dobar za region Loznice i da li je dobar za Srbiju. Verujemo i 100 odsto smo sigurni da možemo da ispunimo sve standarde zaštite životne sredine i da donesemo korist za sve i to na siguran način - rekao je on za N1.

Foto: Printscreen

 

Da cirkus bude potpun, pobrinuo se upravo N1.

Oni su se uključili u lajv kako bi izvestili o Ćutinoj "akciji" upada na prezentaciju, a nakon što je lažni ekolog Jovanović rekao kako prate situaciju, a voditelj rekao da će i ekipa N1 takođe pokušati da uđe unutra, dvadesetak "aktivista" koje je Čuta poveo sa sobom, pokupili su svoje transparente i krenuli kučama.

Oglasila se i kompanija Rio Tinto

- Sa žaljenjem konstatujemo poražavajuću činjenicu da su danas u Valjevu prilikom organizacije javnog dijaloga na temu Projekta "Jadar" pojedinci, pretnjama, zastrašivanjem i napadima na predstavnike kompanije Rio Tinto i prisutne građane Valjeva sprečili slobodan dijalog i razmenu informacija, a pod izgovorom izražavanja slobodne volje građana koji se protive Projektu "Jadar". 

Rio Tinto poštuje pravo građana Srbije na miran protest u skladu sa propisima Srbije. Današanja dešavanja tokom  prezentacije  Projekta "Jadar" u Valjevu, međutim pokazuju da protivnici Projekta ne žele dijalog zasnovan na činjenicama. Ovakva dešavanja predstavljaju nastavak širenja netačnih i neosnovanih optužbi na račun kompanije.

Rio Tinto je javno izjavio da nastavljamo razgovore sa svim zainteresovanim stranama kako bismo podržali javni razgovor o budućnosti Projekta "Jadar". Prezentacije Projekta "Jadar" namenjene su svim zainteresovanim građanima Srbije, nezavisno od njihove profesije, stepena obrazovanja ili poznavanja Projekta i u skladu su sa zakonima Republike Srbije. 
Broj prisutnih građana takođe zavisi i od kapaciteta lokacija na kojima se prezentacije održavaju. Na osnovu do sada održanih prezentacija u različitim delovima Srbije, možemo reći da broj varira između 20 i 150 prisutnih građana. Do danas smo se direktno sastali sa više od 3.000 članova zajednice u Loznici.

Na raspolaganju smo da otvoreno razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama u Srbiji kako bi u potpunosti razumele projekat, mere zaštite životne sredine i koristi koje bi mogao doneti. Ovaj dijalog je moguć samo sa onima koji zaista žele da vode razgovar zasnovan na činjenicama. Debata o projektu je u interesu svih. Sve ostalo je samo pokušaj privlačenja negativne medijske pažnje - stoji u saopštenju kompanije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija