• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.03.2024

14:29

Hoćete kontekst za "lepo ime Dinko, kao Dinko Šakić"? Ovome su se Gruhonjić i ekipa kikotali u Dubrovniku

Printskrin

Politika

Hoćete kontekst za "lepo ime Dinko, kao Dinko Šakić"? Ovome su se Gruhonjić i ekipa kikotali u Dubrovniku

Podeli vest

Lista “Srbija protiv nasilja”, predvođena Marinikom Tepić, kao i niz autošovinistički nastrojenih NVO i pojedinaca, stali su u odbranu govora mržnje novosadskog novinara i profesora Dinka Gruhonjića.

Iako se kompletan Gruhonjićev nastup na antisrpskom festivalu u Dubrovniku, kao i ceo njegov novinarski opus u prethodnih 30 godina, svodi na širenje mržnje prema svemu srpskom, Gruhonjićevi “branitelji” su jednu njegovu skandaloznu izjavu pravdali argumentom da je “izvučena iz konteksta” i da je Gruhonjić bio “ironičan” kada je rekao da “ima lepo ime Dinko, kao Dinko Šakić”.

Medutim, ono što je nesporno i što je cela Srbija videla jeste činjenica da su se Gruhonjić, njegovi sagovornici i publika u Dubrovniku glasno kikotali dok je on govorio o Dinku Šakiću, jednom od najvećih ustaških krvnika.

Pa, ako već tražimo širi kontekst, pogledajmo onaj najširi. Pogledajmo ko je bio Dinko Šakić i kakve je monstruozne zločine izvršio u Jasenovcu, uglavnom nad Srbima. Prosudite sami da li su “ironija” i kikotanje u ovom kontekstu normalni i prihvatljivi ili je reč o odvratnom sprdanju sa sudbinama stotina hiljada mučene i ubijene srpske dece, žena, staraca i muškaraca.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija