• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2024

08:40

Selaković: Borba za slobodu nam je pokazala važnost sloge!

Tanjug

Politika

Selaković: Borba za slobodu nam je pokazala važnost sloge!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković poručio je juče u Nišu, na otvaranju izložbe "Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“, da iz srpske istorije treba da naučimo da je u borbi za državnost i slobodu najvažnija sloga.

 govoru na otvaranju izložbe Ministarstva odbrane, koja je posle Beograda preseljena u Niš, Selaković je zahvalio mandataru za sastav nove Vlade i aktuelnom ministru odbrane Milošu Vučeviću, zbog toga što je ta izložba posle glavnog grada otvorena u nekadašnjoj "ratnoj prestonici Srbije, gradu Nišu".

- Ima neke simbolike danas u ovom našem okupljanju. Kada svega tri dana nakon imenovanja za mesto mandatara za sastav nove Vlade, on (Miloš Vučević), koji je iz Novog Sada, odluči da prvi grad gde će se izložba otvoriti, posle Beograda bude Niš, mislim da to dovoljno govori o poštovanju i požrtvovanosti našeg ministra odbrane prema ratnoj prestonici Srbije. Pametnom je dovoljno da neke pouke iz toga izvuče - poručio je Selaković.

Foto: Tanjug

 

On se, prilikom govora posebno dotakao izložene slike Nebojše Đuranovića.

- Ova posebna slika prikazuje poseban trenutak - Sabor, skup, zbor u Orašcu, gde su naši preci doneli presudnu odluku o otpočinjanju Bune protiv dahija i borbu protiv velike osmanske imperije. Taj glas nije došao samo do Niša, već i do Soluna, Atine, Beča, Pariza, Moskve, Londona. Zahvaljujući  velikom srpskom, hroničnom vekovnom problemu - nesloge, taj plamen slobode koji je obasjao nekadašnji Beogradski pašaluk i došao nadomak Niša, u sam Niš nije ušao jer je nesloga zavladala srpskim vojvodama. Neprijatelj je to iskoristio da dovede nove snage i zadao težak udarac našoj ustaničkoj vojsci - rekao je Selaković.

Dodao je da je upravo ta nesloga, grad Niš i Nišlije koštala dugog čekanja na tu slobodu. 

- Mislim da je svima jasno protiv čega treba da se borimo i da je važno da budemo složni kao što smo večeras složni došli na ovu izložbu - zaključio je Selaković.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15