• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

03.04.2024

19:19

Đilase, sjaši, vreme ti je za penziju! Izgubio dodir s realnošću, svi promašaji došli su na naplatu!

ATA Images

Politika

Đilase, sjaši, vreme ti je za penziju! Izgubio dodir s realnošću, svi promašaji došli su na naplatu!

Podeli vest

Nezajažljiva političko-poslovna ambicija lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa dovela je gotovo celu opozicionu scenu na ivicu propasti, napravivši od nje puki remetilački faktor u svim sferama srpskog društva. Ovaj vođa je odavno izgubio kontakt s realnošću - stvorio je oko sebe čitav imaginarni svet u kojem je on jedina mera svih stvari, a svi drugi u funkciji isključivo njegovog interesa i želje za moći.

Sumanuti manevar

Dragan Đilas je i u ovom poslednjem sumanutom manevru izbegavanja novih beogradskih izbora praktično poveo čitavu opoziciju u političko samoubistvo. Suočen s neumoljivim brojkama, koje već ko zna koji put jasno govore da ga većinska Srbija neće, Đilas postaje još beskrupulozniji. Traženje leks specijalisa, zaobilaženje zakona, kršenje demokratskih procedura, pa čak i osmišljavanje gerilskih akcija kojim bi nasilno sprečio građane da glasaju samo su obrisi onoga kako Đilas zamišlja političko delovanje. Pre toga se krajnje nemilosrdno obračunavao s konkurencijom unutar opozicije, poigravao se ulicom, vukao za nos svoje birače, manipulisao studentima... A onda je izašao van granica Srbije i tužakao sopstvenu državu strancima.

Foto: ATA Images

 

Sva poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju isto - podrška opoziciji je još manja nego što je bila na decembarskim izborima. Promašena strategija dolazi na naplatu, valjda je to sada svima jasno. Svima osim Đilasu. Alavi biznismen i netalentovani političar doživljava sunovrat, ali i dalje je ubeđen da bez njega nema ništa. Zaslepljen idejom da je ponovo moguće da dođe do pozicija vlasti, Đilas je u politici pogubio sve konce i srlja u nešto što je vredno prezira svakog građanina ove zemlje.

Mazohizam

Gazeći demokratske vrednosti i principe, ovaj samoproklamovani vođa opozicije juri isključivo sopstvene ambicije i lične interese. Njegova stremljenja nemaju nikakve veze s javnim interesom, već s dobijanjem nove prilike da on i samo on enormno zaradi nauštrb građana i države, baš onako kako je to činio u godinama kad je bio na vlasti.

Mora se priznati da je neobjašnjiv i nivo mazohizma koji pokazuju svi oni koji su u Đilasovom zagrljaju, kao da ne znaju da je samo pitanje momenta kada će i njih navući na tanak led i odbaciti kao potrošni materijal. Okružen bespogovornom i ucenjenom grupom ljudi, on može da se uzdigne iznad nje i proglasi za glavnog lidera opozicije lukavo čekajući svoju šansu da uskoči u vlast. Uz sve to, Đilas pokazuje i neviđenu sposobnost da dodatno polarizuje društvo i gradi nezdravu klimu. Ne pokazujući ni najmanju nameru da svoju političku priču učini konstruktivnom i otvorenom za nove ideje, Đilas je štetan po svaki segment ovog društva.

Dragan Đilas mora da otvori oči i shvati da postoji nešto što se zove neumoljiva realnost, nešto što je sasvim drugačije od njegovih želja, spinova i maštarija. Pošto je istrošio punu vreću smicalica, kucnuo je čas da mu svi uglas kažemo: "Vreme je da se skloniš iz politike. Što si uzeo para, uzeo si, ali sad je dosta!"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija