• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2024

18:23

Srpska lista: Kurti želi da protera porodicu Radoičić sa Kosova i dodatno zastraši Srbe

informer.rs

Politika

Srpska lista: Kurti želi da protera porodicu Radoičić sa Kosova i dodatno zastraši Srbe

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas, povodom oduzimanja imovine od porodice bivšeg potpredsednika te stranke Milana Radoičića, da premijer lažne države Aljbin Kurti ima za cilj da protera Radoičićevu porodicu, dodatno zastraši srpski narod i pošelje im poruku da za njih nema mesta na Kosovu.

"Danas je u Kosovskoj Mitrovici, na osnovu naredbe Aljbina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od dece Milana Radoičića sa ciljem da se i oni proteraju i isele sa Kosova i Metohije, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im ovde nema mesta. Tamo gde su ovi čestiti dečaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove, sada Kurtijevi specijalci sa dugim cevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom", navodi se u saopštenju.

Srpska lista ocenjuje da je reč o klasičano etnički motivisanom progonu maloletnika samo zato što su deca Srbina koji ne pristaje na "Kurtijev zulum", a to je, kako dodaju, ujedno nastavak iseljavanja Srba sa Kosova pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika.

Poručuju da je ugnjetavanje maloletne dece na tlu Evrope u 21. veku najbolji dokaz antisrpske politike režima u Prištini koji čini sve da Srbi nestanu sa svojih vekovnih ognjišta, da svako ko "ima kičmu" i ko "ne saginje glavu" pred Kurtijem bude proteran sa ovih prostora. U toj nameri, dodaju, nisu pošteđena čak ni deca. 

"U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda pitamo se da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske dece postala normalna stvar i evropska vrednost 21. veka? Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i proterivanje sa ovih prostora? Da li su međunarodni predstavnici svesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u proterivanju Srba", navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija