• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2024

20:07

"Ne smete da se zadržavate na teritoriji Hrvatske!" Milićević izneo detalje sramnog proterivanja iz Jasenovca! (FOTO)

Informer

Politika

"Ne smete da se zadržavate na teritoriji Hrvatske!" Milićević izneo detalje sramnog proterivanja iz Jasenovca! (FOTO)

Podeli vest

Ministru u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac!

Nakon ovog sramnog incidenta oglasio se i sam ministar Đorđe Milićević.

- Danas mi je zabranjeno da položim cveće i zapalim sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac!

Boravio sam u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, sa saradnicima sam se uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks kombi u kom sam se nalazio zaustavili su hrvatski policajci koji su naše vozilo okružili sa tri svoja automobila.

 

 

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi odmah napusti Jasenovac.
-Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske – naglasio je ovaj policajac.

Na pitanje zašto mi nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin posetim Jasenovac i zapalim sveću žrtvama ustaša, policajac je odgovorio da „ima naređenje s vrha“. Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja – a naređenje je jasno: „Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac!“

Izašao sam iz kombija i tražio sam samo da napravim fotografiju spomen kompleksa, na šta me je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krenem put graničnog prelaza sa Srbijom. - napisao je Milićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15