• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2024

09:21

Vesić: Ako tag sa Crnom Gorom ne proradi u potpunosti do kraja maja, neko će u "Putevima" morati da podnese ostavku

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Vesić: Ako tag sa Crnom Gorom ne proradi u potpunosti do kraja maja, neko će u "Putevima" morati da podnese ostavku

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da zajednički tag sa Crnom Gorom nije u potpunosti profunkcionisao 15. aprila, kako su najavili "Putevi Srbije", te da će, ukoliko se to ne desi ni do kraja maja, za "probijanje" rokova neko ko je nadležan za ovaj posao u Putevima morati da snosi odgovornost.

Prethodno su "Putevi Srbije" najavili da će 15. aprila biti uspostavljen zajednički tag sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a početkom juna i sa Grčkom.

- Putevi Srbije' su saopštili da je za sada taj zadatak polovično urađen. Iako je rok bio prošli septembar, oni su sebi dali novi rok – 15. april. Sada vozači iz Crne Gore mogu da koriste svoj tag u Srbiji, ali srpski tag ne funkcioniše u Crnoj Gori - rekao je Vesić za TV Prvu.

Zbog kašnjenja je, kaže, zatražio zvaničan izveštaj tog preduzeća.

- Sami su ponovo dali sebi novi rok, rekli su da će srpski tag da radi u Crnoj Gori do kraja maja. Sačekaću i taj kraj maja, pa će posle toga neko morati da podnese ostavku, jer ne radi svoj posao kako treba i daje rokove koji ne mogu da ispune. Osoba koja je u ime Puteva davala javna obećanja ako ne budu ispunjena moraće da podnese ostavku - jasan je ministar Vesić.

Preuzete obaveze, dodao je, moraju da se završvaju na vreme, jer vozači iz Srbije očekuju mogućnost korišćenja taga i u susednim zemljama. “Ja sam srpski ministar i mene interesuje da srpski vozači mogu da koriste srpski tag u drugim zemljama. A to se u Crnoj Gori još nije dogodilo. Drago mi je što će crnogorski vozači moći sa svojim tagom da prolaze srpske naplatne rampe jer će gužve biti manje. Ali za mene je ovaj posao završen tek kada srpski vozači sa našim tagom budu mogli da putuju kroz Crnu Goru”, rekao je ministar.

Vesić je dodao i da se radi na montiranju novih 80 elektro-punjača na auto-putevima.

- Završili smo tender, na 16 lokacija, na odmorištima koja se retko koriste, postavićemo u prvoj fazi 80 punjača, a maksimalno 320. Srbija će biti najopremljenija bzrim elektro-punjačima na auto-putevima i brzim saobraćajnicama - istakao je Vesić.

A budući da veliki broj kamiona koji koriste vodonik, zaobilazi Srbiju, jer nemaju mogućnost da se "napune" na putevima, Vesić je rekao da se priprema i ta mogućnost Srbiji, kako bi se dodatno podstakao tranzitni teretni saobraćaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija