• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

19:15

Vučić: Više sam uradio za Niš nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine

ATA Images

Politika

Vučić: Više sam uradio za Niš nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Niš na odličnom putu i da se nikada nije u svojoj istoriji brže i bolje razvijao.

"Prosečna plata 2012. u Nišu bila je 316 evra, sada je 150 odsto veća, u Beogradu 120 odsto. U Novom Sadu je 125 odsto veća plata. Brže je rasla plata u Nišu, nego u Beogradu i Novom Sadu. Neće ljudi da vam kažu da je u Nišu bilo mnogo nezaposlenih. Teško bih podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu, jer sam proveo više u Nišu, nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine", rekao je Vučić.

On je naveo da je u Nišu najviše investirano.

"Deset fabrika i investicija lično sam učestvovao u donošenju. Sada se gradi Palfinger i Ariston. Pre toga Džonson elektrika. Niš je dobio auto-put do bugarske granice, uradili smo Grdeličku klisuru celu, sada se gradi pruga Niš-Dimitrovgrad 120 kilometara na čas. Gradimo i auto-put kroz Toplicu punog profila, opet zbog Niša. Nigde se ne gradi kao u Nišu", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je podsetio i da je Niš dobio aerodrom.

"Niš je prvi dobio najmoderniji Klinički centar u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je upitao koga će dovesti od investitora i šta će uraditi u Nišu i da je najlakše nekog kritikovati.

"U Nišu imamo potpuno novu listu, sve su novi ljudi. U Novom Sadu gradimo tri mosta, nikada više u istoriju. A šta ćete vi da radite, da rušite ono što smo mi napravili? Ići ću u Niš poslednjih dana izborne kampanje, reću Nišlijama ono što mislim, a oni nek izaberu, nemam nikakav problem. Mislim da je Niš na odličnom putu, nikada se nije u svojoj istoriji brže i bolje razvijao", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija