• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2024

10:52

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Informer

Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Podeli vest

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

Institut za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope u Vašingtonu predstavljaće direktor Zoran Korać i izvršni direktor Dušan Žarković.

"Održavanje ove konferencije predstavlja značajan korak u jačanju regulatornih okvira i postavljanju temelja za unapređenje ekonomske saradnje između Sjedinjenih Država i zemalja Jugoistočne Evrope", istakao je Korać.

On je ukazao da će na marginama konferencije biti održan veliki broj bilateralnih sastanaka na kojima će biti reči o jačanju saradnje između SAD i zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Konferencija će obuhvatiti panel diskusije na visokom nivou fokusirane na ključne aspekte regionalne saradnje i razvoja, kao što su prevazilaženje barijera za unapređenje trgovine, energetski potencijali regiona, nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije, digitalizacija i razvoj finansijskog sektora.

Tokom trajanja konferencije rukovodioci privrednih komora iz regiona, uključujući i Privrednu komoru Srbije, potpisaće Memorandum o jačanju transatlantske saradnje u oblasti turizma između zemalja Zapadnog Balkana i Sjedinjenih Američkih Država.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija