• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.05.2024

21:23

Vračarci nude 876.000 evra  i kuće za slobodu! Za Luku Cerovića ponuđeno čak 740.000 evra, a evo koliko daje bivši muž starlete Tamare Đurić!

Printscreen

Vesti

Vračarci nude 876.000 evra i kuće za slobodu! Za Luku Cerovića ponuđeno čak 740.000 evra, a evo koliko daje bivši muž starlete Tamare Đurić!

Podeli vest

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, danas su u Specijalnom sudu prikazani snimci ubistva Aleksandra Šarca (35) u Tržnom centru "Ušće".

Najpre je prikazano nekoliko snimaka kretanja osumnjičenog za ovo ubistvo, 17. oktobra 2020. godine, u tržnom centru, a na kojima se vidi da ima crni kačket, crnu hiruršku masku i bele rukavice, crvenu jaknu, farmerke, bele patike i crnu torbu.

Sudija je danas konstatovala da se nakon desetak minuta šetnje po šoping centru, osumnjičeni spušta u garažu, držeći u rukama predmet nalik telefonu.

Foto: Foto Arhiva/informer

Radoje Zvicer i Nikola Vušović su u bekstvu

Sudija je zatim navela da se na jednom od video zapisa vidi osoba u crvenom gornjem delu kako prilazi osobi u sivom gornjem delu, nakon čega pada ta osoba, za koju je Dušica P. potvrdila da je reč o njenom sinu Aleksandru Šarcu.

Osoba koje bila u crvenoj jakni beži iz garaže u tržni centrar, a zatim se trčećim korakom udaljava od šoping centra.

Foto: Printscreen, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nikola Kačarević i Tamara Đurić

Optuženi za ubistvo je Lazar Ilić koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori.

Nakon izvođenja dokaza branilac nekoliko optuženih Nikola Ristović je sudu predočio presudu Evropskog suda pravde u vezi sa koršćenjem komunikacije sa kriptovanih aplikacija, i ponovio svoj predlog da se u ovom predmetu prepiska sa kriptovane aplikacije "Skaj" izuzme kao dokaz iz predmeta.

Njegov kolega Dalibor Katančević se složio sa Ristovićevim rečima i takođe predložio da se ta komunikacija izuzme, a isto je učinio i branilac Dimitrije Ilić.

Ristović je zatim zatražio ukidanje pritvora Aleksandri Čović i Bogdanu Dimitrijeviću, te je ponudio i jemstvo za Čovića od 10.000 evra, a za Dimitrijevića 96.000 evra u nekretninama. Katančević je predložio ukidanje pritvora Darku Maletiću i Marku Taciću, dodajući da Maletić kao jemstvo nudi stavljaljanje hipoteke na nekretninu, odnosno kuću.

Foto: Tanjug

Dalibor Katančević, branilac nekoliko optuženih

Advokatica Maja Atanasković predložila je ukidanje pritvora njenom branjeniku Filipu Grujiću, navodeći da on treba da odsluži kaznu na koju je osuđen ranije.

Branilac Nikole Vukojevića, Dragan Plazinić je takođe predložio da njegovom klijentu sud ukine pritvor, što su predložili i branioci Marka Drakule, Rajka Topića, Aleksandra Neumovskog, Vladimira Kovačevića, Jovana Bošnjaka, Nikole Božilovića, Bojana Šotre i Aleksandra Miloševića.

Luka Nikolić je za svog branjenika Luku Cerovića predložio ukidanje pritvora i predložio jemstvo od 740.000 evra, dok je naveo i da na već ponuđeno jemstvo za Nikolu Kačarevića dodaju 30.000 evra i još jednu nepokretnost.

Tužilac se protivio predlozima odbrane, dok je sudija rekla da će o ovim predlozima odlučiti do sledećeg suđenja koje zakazano za 13. jun.

Foto: MUP

Radoje Zvicer i Nikola Vušović su u bekstvu

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra 2019. na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Knezevic

pre 1 nedelju

A zasto Djordje Knezevic nije na listi koji su trazili da budu pusteni? Ili je njegova majka vec napravila neki dogovor sa drzavom...

"Pozdravite Kačarevića, ja sam majka Aleksandra Šarca": Tenzija na suđenju "vračarcima"
Hronika

"Pozdravite Kačarevića, ja sam majka Aleksandra Šarca": Tenzija na suđenju "vračarcima"

Suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, koji je u bekstvu i za njim se traga, i još 44 optuženih koji se sumnjiče da su bili deo takozvanog vračarskog klana koji se sumnjiče za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, za čiju se likvidaciju sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zatim Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runje, Andrije Zarića i Aresnija Stefanovića, kao i planiranje likvidacije pripadnika kriminalne grupe Strahinje Savića u pritvoru u Bjelom Polju, počelo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

26.03.2024

12:14

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija