• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2024

19:55

Sporazum o saradnji Univerziteta u Beogradu i Republičkog geodetskog zavoda

Privatna arhiva

Politika

Sporazum o saradnji Univerziteta u Beogradu i Republičkog geodetskog zavoda

Podeli vest

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i direktor Republickog geodetskog zavoda mr Borko Drašković potpisali su sporazum o saradnji dve ustanove. Dokument je potpisan danas u Rektoratu na Studentskom trgu u Beogradu.

Sporazumom se naglašava posvećenost ciljevima održivog razvoja i uspostavlja veza između akademske zajednice i državnih institucija, sa ciljem unapređenja upravljanja geoprostornim informacijama i nepokretnostima u Srbiji. Saradnja će omogućiti uključivanje stručnih i naučnih resursa Univerziteta u rešavanje problema u ovoj oblasti, dok će digitalizacija, kao jedan od prioriteta, geoprostrni podaci i nove tehnologije kao što je veštačka inteligencija, postati deo nastavnih procesa.

Poseban aspekt saradnje biće zajedničke aktivnosti na unapređenju i primeni međunarodnih i nacionalnih standarda, realizaciji istraživačkih i stručnih studija, nacionalnih i međunarodnih projekata, kao i razvoju inovativnih rešenja i digitalnih platformi.

Rektor Đokić istakao je značaj uključivanja studenata u projekte od nacionalnog značaja: "Ovaj sporazum će omogućiti našim studentima da primene stečeno znanje na konkretne izazove i doprinesu razvoju zemlje koristeći najnovije tehnologije i metode." Direktor Drašković naglasio je da će sporazum doprineti bržem rešavanju izazova u oblasti rada RGZ, jer od razumevanja pojmova održivog razvoja i digitalizacije, zavisi i razvoj društva u celini.

Sistemska saradnja dve značajne nacionalne institucije ubrzaće  modernizaciju, efikasnost i transparentnost u upravljanju geoprostornim informacijama i nepokretnostima, na obostranu korist Univerziteta i RGZ, ali i privrede i građana Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija