• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

05.04.2015

14:10

PRETI JUŽNA MORAVA Đunis i Mojsinje pred novim poplavnim talasom

Vesti

PRETI JUŽNA MORAVA Đunis i Mojsinje pred novim poplavnim talasom

Podeli vest

Lokalna samouprava Kruševca i okruženja upozorila je stanovništvo da se očekuje novi poplavni talas Južne Morave, a štab za vanredne situacije tog grada ocenio je da je najkritičnija situacija u Đunisu, gde dežurne službe danonoćno dežuraju i pružaju svu neophodnu pomoć stanovništvu

Od poslednjeg poplavnog talasa u Đunisu protekle nedelje, kada je bilo poplavljeno 25 domaćistava, sedam porodica još nije uspelo da se vrati u svoje domove, a to će verovatno potrajati dok ne prođe novi talas koji nailazi iz Južne Morave.

Voda u naseljenom mestu Đunis nije za piće i pripremanje hrane, pa se stanovništvo snabdeva iz cisterni, koje sa teškom mukom doprema JKP "Vodovod Kruševac". 

Informer

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nesatorović apelovao je na građane da ponovo očiste sve kanale, vodopropuste i potoke, kako bi blagovremeno i preventivno bili spremnni za nove padavine koje se najavljuju.

Kiša je u Kruševcu počela da pada u nedelju oko podneva. Zapadna Morava, koja prolazi pored Kruševca, zasad ne preti ozbiljnijijim poplavama. Ni reka Rasina, u koju se povremeno ispušta voda iz jezera Ćelije, ne preti da nanese veće nevolje ovdašnjem stanovništvu.

Informer

Na drugoj strani, Južna Morava koja prolazi pored Đunisa i Mojsinja, na desetak kilometara od Kruševca, ozbiljno preti da nanese velike probleme stanovništvu u priobalju rečnog korita. Zato su i sve nadležne službe Kruševca i okruženja u pripravnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set