• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2015

14:16

LEPOSAVIĆ Spomenik patrijarhu Pavlu (VIDEO)

Vesti

LEPOSAVIĆ Spomenik patrijarhu Pavlu (VIDEO)

Podeli vest

U Leposaviću je danas otkriven spomenik pokojnom srpskom patrijarhu Pavlu a u ime Vlade Srbije svečanosti je prisustvovao ministar Aleksandar Vulin

Opština Leposavić proslavila je ujedno gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog čudotvorca a u istoimenom mamanstiru svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

Ministar Vulin u Leposaviću je boravio u ime Vlade Republike Srbije istakavši da mu je zadovoljstvo što je danas sa građanima ove opštine na severu Kosova i što je prisustvovao otkrivanju spomenika "jednoj od najvoljenijih ličnosti srpskog XX veka - patrijarhu Pavlu".

- Ja sam ovde i u ime predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića koji je prvi priložnik ovog spomenika - rekao je Vulin otkrivši da je srpski premijer iz svojih sredstava donirao značajnu sumu novca kada je počela izrada spomenika patrijarhu Pavlu.

"Ovo je Srbija i ovo jeste deo Republike Srbije i shodno tome se i ponašamo", rekao je Vulin koji je na svečanosti u Leposaviću bio uz zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića, jednog od dvojice srpskih ministara u Vladi Kosova Ljubomira Marića, gradonačelnicima više srpskih opština sa Kosova i pojedinim poslanici iz Skupštine Kosova i Skupštine Srbije.

Gradskim ulicama Leposavića jutros je prošla litija u kojoj je učestvovao veliki broj građana a nakon toga organizovane su različite sportske i kulturne aktivnosti u gradu.

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je da je ovo veliki dan za sve građane opštine Leposavić koja je dobila spomen bistu sa likom pokojnog patrijarha Pavla.

Jablanović je kazao da ubuduće treba krenuti u odlučnu duhovnu borbu za ostanak i opstanak na ovim prostorima i "da ako duhovno pobedimo, Kosovo će večito biti srpsko".

Spomenik patrijarhu Pavlu nalazi se u centru Leposavića ispred crkve Sv. Vasilija Ostroškog.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 8 godina

KOSOVO JE SRPSKA REČ - OD GLAGOLA KOSITI ! TO JE STARA SRPSKA ŽITNICA NEMANJIĆA U KOJOJ SE KOSILO ŽITO !! NA ALBANSKOM - KOSOVO NE ZNAČI NIŠTA I DOK IZGOVARAJU "SVOJE" - "KOSOVE" - TREBA DA ZNAJU I ONI I NJIHOVI SPONZORI IZ INOSTRANSTVA DA IZGOVARAJU: SVETU SRPSKU REČ I DA JE OVA SVETA SRPSKA REČ - STARIJA OD NJIHOVE NACIJE !!! KAD GOD ČUJETE ILI IZGOVORITE REČ KOSOVO, ONO JE SRPSKO !!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set