• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2015

09:37

MPC hoće dijalog sa SPC, tražiće pomilovanje vladike Jovana!

Vesti

MPC hoće dijalog sa SPC, tražiće pomilovanje vladike Jovana!

Podeli vest

Sveti arhijerijski sinod nekanonske Makedonske pravoslavne crkve (MPC) - Ohridska arhiepiskopija saopštila je da je u načelu prihvatila predlog za nastavak dijaloga sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), preneo je Radio slobodna Evropa na makedonskom


U saopštenju MPC, koja je u raskolu, navodi se da i Sinod MPC može ponovo da zatraži pomilovanje od nadležnih državnih organa u slučaju nepovoljnih završetka sudskog procesa protiv Jovana Vranišovskog.

Isto tako, kako se navodi u saopštenju, Sinod očekuje a bilo bi i opšte korisno da braća iz SPC-a počnu da se odnose sa poštovanjem prema MPC makar u onoj meri koju stalno manifestuju prema pripadnicima drugih konfesija.

Sveti arhijerejski sabor SPC je pre dva dana odobrio nastavak dijaloga između njihovih predstavnika i predstavnika MPC a uslov, kako su naveli, je zaustavljanje progona vladike Jovana (Vranišovskog) i sveštenika i vernika takozvane Pravoslavne Ohridske arhiepiskopije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set