• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2015

17:28

SNP otvorila Kancelariju za saradnju sa Rusijom

Vesti

SNP otvorila Kancelariju za saradnju sa Rusijom

Podeli vest

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i član Predsedništva SNP, Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji i Nenad Popović, predsednik SNP otvorili su Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom

Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom osnovana je po uzoru na iste institucije koje postoje u pokrajinama Tirol u Austriji i Bavarska u Nemačkoj a njen cilj je razvoj privredne saradnje sa Rusijom, rekao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije na svečanom otvaranju prve regionalne kancelarije za saradnju sa Rusijom na Zlatiboru, a čiji je osnivač opština Čajetina

– Izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Zlatiborskog okruga je za godinu dana porastao 300 odsto. Ovaj trend treba nastaviti ali i iskoristiti sankcije Rusije prema Evropskoj uniji i privući investitore iz EU i SAD koji žele da proizvode u Srbiji i pod povlašćenim uslovima izvoze na tržište Rusije. Rusija ima jake institucije i želi da saradnju sa drugim zemljama razvija na institucionalnim osnovama. Zato je otvaranje Kancelarije na Zlatiboru izuzetno važno. Siguran sam da će mnoge opštine u Srbiji krenuti putem Čajetine – poručio je Popović.

Blagoje Mitrašinović


Kancelarija će biti servis za privrednike iz Zlatiborskog okruga koji će im pomoći da nastupaju organizovanije na ruskom tržištu.

Cilj Kancelarije je i da pruži podršku u udruživanju privrednika za zajednički nastup na ruskom tržištu, kao i pomoć privrednicima da na efikasniji način promovišu svoje proizvode u Rusiji. Pored toga, ona će vršiti analizu tržišta u Rusiji, sa posebnim akcentom na ruske regione i ukazivaće na mogućnosti za izvoz proizvoda iz Zlatiborskog okruga.

Blagoje Mitrašinović


Kancelarija će takođe posredovati u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, promovisaće investicione potencijale Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, ali i investitora iz Evropske Unije zainteresovanih za izvoz u Rusiju po povlašćenim uslovima.

Reč je o prvoj zvaničnoj instituciji Repubike Srbije čiji je zadatak, pre svega, razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom.

Blagoje Mitrašinović


Prostorije Kancelarije svečano su otvorili Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i član Predsedništva Srpske narodne partije, Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji i Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije.

Otvaranju Kancelarije prethodio je okrugli sto na temu „Zlatiborski okrug kao model uspešne ekonomske saradnje Srbije i Rusije“ na kojem je učestvovalo više od 20 najvećih privrednika iz Zlatiborskog kraja.

Blagoje Mitrašinović

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 8 godina

Ovo je nacin kako treba da se radi. Rusko trziste je veliko i mi mozemo da prodamo sve tamo, a i bez carina. Ovakvih kancelarija bi trebalo otvoriti vise u Srbiji.

Leskovac

pre 8 godina

Dajte i nama u Leskovcu isto ovo. Poljoprivreda bi procvetala ovde.

Milica

pre 8 godina

Konačno malo Rusije da vidimo u Srbiji. Dosta više sa evropom.

Peđa

pre 8 godina

Dobar potez Čajetine, od ovoga će imati mnogo koristi. Kamo sreće da se svi ugledaju na njih i bore se za svoje interese.

Nikola

pre 8 godina

Bravo za SNP sa Popovićem u bolju ekonomsku budućnost Srbije. Rusija i Srbija zajedno!

Evroatlanski oblak

pre 8 godina

Uvek će u Srbiji biti ljudi koji shvataju značaj veze sa Rusijom i to je dobro. Nadam se da će ova kancelarija unaprediri našu ekonomsku saradnju i opet nas zbližiti, bez obzira na evroatlanske inicijative koje se nadvijaju nad nama.

Vladini miševi

pre 8 godina

A gde su predstavnici vlade Srbije? Zašto beže od svega što ima veze sa Rusijom ukoliko nisu odlučili da prekinu saradnju sa Rusijom? Izgleda da su se prodali SAD-u.

Nenad

pre 8 godina

Ti da vodis drzavu brzo bi propali, mišu..Sa Rusijom treba gajiti prijateljske odnose, ali nista vise od toga.Oni vise ne mogu pomoci ni sami sebi.Postalo je smesno koliko rusofila dolazi da pise komentare.Srbija treba da gleda svoj interes, a on je i na istoku i na zapadu.

Slavisa

pre 8 godina

@Nenad Daj ne lupaj. Pa jesu te Rusi izdali ili ta EU koju zagovaras. Primera radi, sta je sa juznim tokom, jesu ga Rusi prekinuli ili ovi tvoji sa zapada. Kao sto i mi gledamo svoj interes tako i Rusi i zapadnjaci, ali je razlika u tome sto se kod nas i kod Rusa vidi obostrana korist, a kod zapadnjaka samo njihova korist pa makar(a u glavnom i jeste tako) na nasu stetu. Otvaranje kancelarije za saradnju sa rusijom je obostana korist!

Davor

pre 8 godina

Nadam se da ce ovo potrajatai. Ideja je dobra, samo se nadam da nece do kancelarije stici ovi sto su sada na vlasti pa da i to prodaju ili upropaste!

Bora

pre 8 godina

Cajetina je primer koji trebaju da gledaju sve opstine u Srbiji. Najrazvijeniji su a idalje nestaju, trude se da jos vise napreduju. Svaka cast!

Kole

pre 8 godina

Popovic radi dobru stvar, saradnja sa Rusijom ce nam se najbolje isplatiti!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set