• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.06.2015

13:25

RADUJTE SE PANČEVCI Analize Batuta kažu da je voda ispravna!

Vesti

RADUJTE SE PANČEVCI Analize Batuta kažu da je voda ispravna!

Podeli vest

Rezultati analiza vode koje je na uzorcima uradio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" pokazuju da je pančevačka voda ispravna, izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Pavle Radanov

- Analize pokazuju da je u vodi iz gradskog vodovoda 31,57 mikrograma po litru trighalometana, što je znatno manje od dozvoljene vrednosti koja je 100 mikrograma", rekao je Radanov.

Dodao je da bi do podne trebalo da stignu i analize koje su radili zavodi za javno zdravlje u Beogradu i Pančevu, nakon čega će Gradski štab za vanredne situacije doneti odluku o tome da li će voda ponovo moći da se koristi.

Lončar: Voda u Pančevu ispravna i može da se pije

- Urađene su analize u tri laboratorije i voda za piće danas u Pančevu je toliko kvalitetna da može da se koristi za piće" rekao je Lončar.

On je rekao da će se ubuduće kontrolu vode u Pančevu raditi svakoga dana.

On je najavio da će ubuduće analize vode iz pančevačkog vodovoda raditi Institut "Dr Milan Jovanović Batut" umesto Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Radanov je naveo da će biti ispitano kako je došlo do toga da su u petak analize pančevačkog Zavoda za javno zdravlje pokazale dvostruke vrednosti trihalometana u odnosu na dozvoljene, dok su podaci iz beogradskog Zavoda bili obrnuti.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set