• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2015

14:42

BOŽOVIĆ Opštine ne smeju da umanjuju ekološke takse!

Vesti

BOŽOVIĆ Opštine ne smeju da umanjuju ekološke takse!

Podeli vest

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović ukazala je danas da niko ne može samoinicijativno da umanjuje iznose ekološke takse, već da ekološka taksa mora da se plaća onoliko i kako zakon nalaže


- Nijedna opština nema prava i niko ne sme da menja iznos ekološke takse, jer je to republička odluka - rekla je Božović za Moju TV, povodom utaje taksi u Fabrici kablova u Zaječaru, za vreme vlasti bivšeg gradonačelnika Boška Ničića.

Grad Zaječar je uspeo da naplati više od 70 miliona dinara od Fabrike kablova za ekološke takse, koje Ničić nigde nije prijavio, niti potraživao, saopšteno je ranije iz Gradske uprave.

- Nije nam jasno kako i zašto Ničić nije procesuiran za utaju ekološkoh taksi. Taksa za Fabriku kablova iznosi više od 70 miliona dinara i mi se samo pitamo kako je taj čovek na slobodi, iako je opšte poznato da je sve vreme radio na uništavanju grada Zaječara - rekli su u Gradskoj upravi.

Ničić je rekao da je ekološke takse naplaćivao "odokativno", odnosno onoliko koliko je procenjivao da je potrebno, a ne kako zakon nalaže.

- Dok sam bio na čelu grada ekološku taksu naplaćivali smo u razumnom iznosu, da bi privredni subjekti u Zaječaru mogli da posluju. Ipak, nikada ni dinar nije otišao rukometašima, već je sve trošeno shodno zakonu - odgovorio je bivši gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 8 godina

Normalno je da svako mora da placa ekolosku taksu. Taj Nicic se dobro ovajdi od toga. Ali sve dodje na svoje.

Mila

pre 8 godina

Sve mora da se radi u skladu sa zakonom. Nije mi jasno kako je Bosko mogao da umanji tu taksu,trebala je da se naplacuje onoliko koliko je propisana zakonom.

Dragan

pre 8 godina

Naravno da svako treba da placa ekolosku taksu. Sve je propisano zakonom. Ovo nisu male pare. Dobro je da je Zajecar uspeo sve da naplati. Bivsi gradonacelnik nema srama.

Jova

pre 8 godina

Ne moze niko samoinicijativno da umanjuje bilo kakvu taksu,ako je doneta odlukom republike. Bosko treba da odgovara za svoje postupke.

Xedox

pre 8 godina

Meni je Bosko Nicic totalni hit, kad krene ovako da iznosi neistine pa i sam poveruje u ono sto prica.

Jasna

pre 8 godina

Niko ne sme da menja republičku odluku. To je normalno!

Kiki

pre 8 godina

Ni dinar nije otisao rukometasima ali je zato rukometasicama deljeno i sakom i kapom.

dalila

pre 8 godina

To da je Nicic radio sve nezakonito i nelegalno je apsolutno svima jasno.Sada je problem sve to dovesti u red.

ghost

pre 8 godina

Naravno da treba da se naplacuje ali po zakonu a ne odokativno i bez najave da se stopiraju racuni jedinoj firmi u Zajecaru i da radnici ostaju bez svojih plata zato sto vlasti dizu sumu ka da zivimo u Beogradu sto je i tamo manja suma za firme ,raspitajte se malo pre nego sto date glupe izjave za takse i napominjem niko ne može samoinicijativno da umanjuje iznose ekološke takse ali ne moze ni da dize

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set