• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mojatv.rs

24.07.2015

11:39

SKANDAL! Kukasti krst na spomeniku žrtvama fašizma! (FOTO)

Vesti

SKANDAL! Kukasti krst na spomeniku žrtvama fašizma! (FOTO)

Podeli vest

Navijačka grupa Rada "Junajted fors" oskrnavila je Spomen obeležje stradalima tokom II svetskog rata u Jajincima!

Pristalice Rada su na spomeniku isrctali fašističke grafite. U jednom delu spomenika je nacrtan zloglasni kukasti krst, a u drugom delu je potpis UF87, koji je simbol Junajted forsa.

Ovaj sramni čin naišao je na ogorčenje meštana i čitave srpske javnosti, i svi se slažu da jednostavno mora da se utvrdi ko je odgovoran za ovaj skandalozni vandalizam.

Jajinci su bili najveće mesto egzekucije na teritoriji okupirane Srbije u II svetskom ratu. Na ovom stratištu je, prema zvaničnim podacima, od jeseni 1941. do jeseni 1943. godine ubijeno i sahranjeno 80.000 muškaraca, žena i dece. Glavne žrtve masovnih pogubljena su bili Srbi antifašisti, Jevreji i Romi.

Spomen obeležje je podignuto 1951. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cole5

pre 8 godina

vandalima je mesto u zatvoru, da na njivama padinjaka pleve lik i okopavaju kukuruz... voleo bih da dragomir osudi ovaj vandalski cin. i da nam nespocitava kako mi ovde dramisemo "Хајде да пробамо да ништа не пишемо о Хрватској?Шта год они тамо ураде ми овде дај у драмисање?Види ово?Види оно? ... " ili kad tvrdi ovo da "такозвани хрвати су морали да буду усташе!". ali poznavajuci dragomira on nece osuditi ovaj vandalski cin...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set