• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2015

20:00

MIRKOVIĆ: Zaječar u plusu 10 miliona dinara

Vesti

MIRKOVIĆ: Zaječar u plusu 10 miliona dinara

Podeli vest

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, izglasana je Odluka o trećem dopunskom budžetu grada Zaječara za ovu godinu, a predsednik parlamenta Saša Mirković istakao je da lokalna vlast u Zaječaru ostvaruje pozitivne rezultate

- Prvi put grad Zaječar beleži suficit od blizu 10 miliona dinara. U isto vreme sadašnja gradska vlast vratila je više od dva miliona dinara kredita duga iz prethodnog perioda, a pritom se nije zadužila nijedan dinar. U narednom periodu očekuje se još infrastrukturnih radova - istakao je Mirković. 

Predsednik Skupštine grada Zaječara rekao je da je zadovoljan organizacijom 49. Gitarijade. 

- Čestitam na organizaciji Gitarijade. Zaječarska Gitarijada je najstariji rok festival, a sledeće godine nas očekuje jubilarna 50. po redu. Naredne godine potrudićemo se da Gitarijada bude još bolja i biće dosta promena - rekao je Mirković, prenela je Moja TV. 

Odbornici zaječarskog parlamenta usvojili su, između ostalog, Predlog o dopuni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje "Urbanizam Zaječar". 

Prema ovoj Odluci, delatnost ovog preduzeća dopunjuje se poslovima izgradnjom zgrada, cevovoda, kao i obavljanje drugih arhitektonskih i inženjerskih delatnosti. 

Na sednici Skupštine grada Zaječara usvojen je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, kao i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Izmene programa poslovanja JKP "Zaječarparking". 

Izglasane su i odluke o regulisanju međusobnih potraživanja između Grada Zaječara i JKSP "Zaječar", kao i Predlog rešenja o usvajanju izveštaja o radu JKSP "Zaječar".


Članovi zaječarskog parlamenta, pored ostalog, doneli su i Rešenje o imenovanju Ane Petković, diplomiranog sociologa, za direktora Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju "Oblutak" u Zaječaru. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pantic

pre 8 godina

Pozitivni rezultati i promene sadasnje gradske vlasti se vide . Drago mi je sto se isplacuju dugovanja koja je ostavio Bosko on je samo to i znao da ostavlja dugove a da mu se rad ne vidi,ali konacno nas grad funkcionise kako treba zahvaljujuci pravim ljudima koji su sada na vlasti .

Janja49

pre 8 godina

Dugovi se resavaju sto je dobro , a sadasnjih zaduzenja nema ovo je za svaku pohvalu . Moram da kazem da se slazem sa predsednikom oko Gitarijade zista sve je odradjeno kako treba !

Marjanovic

pre 8 godina

Ovako treba da funkcionise svaka gradska vlast , da se zalaze za svoje gradjane i resava svake moguce probleme . A gitarijada je odradjena sjajno bas kao sto kaze predsednik skupstine i ja se nadam da ce 50-ta biti jos bolja , pohvale od mene za rad !

Lana

pre 8 godina

Baš mi je dragi što je gospodin Mirković pošto je pohvalio rad gradske vlasti i mao i reči hvale za ovogodišnju Gitarijadu koja je po svemu sudeći ispunila velika očekivanja.

sonja

pre 8 godina

Gitarijada je ove godine dotakla vrh najboljeg mogućeg rok festivala ,poštujem pohvale gospodina Mirkovića.

jelica

pre 8 godina

Veoma mi je drago što gradska vlast radi dobro i što vodi brigu o svemu u našem gradu ,a Gitarijada je izuzetna i ništa ne bih drugo dodala jer ne postoje reči kojima bih opisala ovaj izuzetan događaj.

Peca

pre 8 godina

Za razliku od prethodnika koji su samo pravili rupe u budzetu, ova ume i da zakrpi te rupe i ostvari pozitivan bilans poslovanja.

Aki

pre 8 godina

Ova 49. Gitarijada je organizovana vrhunski o cemu govori i broj posetilaca na prvoj veceri. Kako li ce onda biti na jubilarnoj 50., mogu samo da mastam... A ocigledno je da moze i bolje od ove.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set