• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.08.2015

09:07

PAMET U GLAVU! Kreće Guča, za volan samo potpuno trezni!

Vesti

PAMET U GLAVU! Kreće Guča, za volan samo potpuno trezni!

Podeli vest

Danas počinje 55. Sabor trubača u Guči. Za posetioce to je prilika da se opuste i zabave dok će vozači morati da vode računa da nakon dobrog provoda ne sedaju za volan u alkoholisanom stanju

Zbog specifičnih uslova u kojima se saobraćaj odvija prvih dana avgusta (visoke temperature, gužve na putevima zbog turističke sezone), odlazak na Sabor i povratak kući zahtevaju od vozača povećanu opreznost, koncentraciju, strpljenje, ali i svest o tome da ne treba da voze ako su pre toga pili alkohol. 
 

GUŽVE NA IBARSKOJ VEĆ POČELE

Kako bi se saobraćaj obavljao nesmetano i bezbedno, saobraćajna policija više će kontrolisati puteve na svim prilazima Guči.
Od 7.00 do 15.00 časova biće izmenjen režim saobraćaja na državnom putu Subotica-Beograd.
Prema podacima Uprave Granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima zadržavaju se do 30 minuta, osim na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom, gde se trenutno čeka na izlazu iz Srbije 60 minuta. 
Zbog radova na auto-putu između Vladičinog Hana i Vranja saobraćaj se preusmerava kroz naselje, zbog čega vozači treba strogo da poštuju saobraćajnu signalizaciju. 
Most na ulazu u Majdanpek srušen je zbog proširenja površinskog kopa rudnika, pa je saobraćaj preusmeren na internu saobraćajnicu Debeli Lug - Majdanpek preko rudnika. 
Na Autoputu Niš - Dimitrovgrad danas nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja.

Kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno, iz policije su saopštili da će "danonoćno pojačano kontrolisati puteve na svim prilazima Guči". 

Presretačima će, pre svega, biti kontrolisani brzina automobila i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči patrole će proveravati ispunjenost uslova za učestvovanje vozila u saobraćaju. 

Kao i prethodnih godina, predviđena je i kontrola alkoholisanosti vozača na svim izlazima iz Guče. Svi koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi više od 1,2 promila alkohola u krvi biće zadržani na trežnjenju 12 sati. 

Osim toga, policijske patrole će noću uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače. 

Zbog velikog broja posetilaca koji na Sabor dolaze sopstvenim automobilima, očekuje se da će saobraćaj na prilaznim putevima biti pojačan i usporen. 

U takvim uslovima važno je da kao vozači budemo maksimalno strpljivi i tolerantni i da, zbog eventualne žurbe da što pre stignemo na željenu destinaciju, ne dovodimo sebe i druge u opasnost na putu. 

Žurba i nervoza nisu dobar način da započnete vožnju. Ako želite da svojim automobilom na odredište stignete na vreme, preporuka je da krenete malo ranije. 

U povratku, pobrinite se da za upravljač sednete odmorni i trezni. Srećan put! 

Tanjug

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set