• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. I.

06.08.2015

14:45

VALJEVSKI BAKSUZ! Ko kaže da grom ne udara dvaput u isto mesto!

Vesti

VALJEVSKI BAKSUZ! Ko kaže da grom ne udara dvaput u isto mesto!

Podeli vest

Za manje od mesec dana grom je dva puta udario u kuću Milana Nedića iz valjevskog sela Lelić. Posle prvog udara groma ostao je bez svih električnih aparata, a posle drugog preti mu opasnost da ostane i bez kuće, koja je ispucala na sve strane, kao da je bio zemljotres!

Kada je krenuo na spavanje 11. juna Milan Nedić nije ni slutio šta će ga snaći. Pred zoru ga je probudila jaka grmljavina, a nakon toga grom je udario u njegov odžak. Kaže da je tresak bio toliko jak kao da je bomba pala!

- Bio sam bunovan i sve je izgledalo kao na filmu. Udar groma je bio toliko jak da se tresla cela kuća. Kad je prošlo nevreme, imao sam šta i da vidim. Svi električni uređaji su se zapalili, ništa više nemam u kući. Odžak je skroz pukao, od siline udarca ulazna vrata su izletela, a na nekim zidovima pojavile su se i pukotine - priča Nedić. 

        
Posle prvog udara groma Nedić je završio u valjevskoj bolnici zbog stresa koji je preživeo. Nova nevolja snašla ga je vrlo brzo, nepunih mesec dana od prvog udara groma. Prošlog vikenda, kada je snažno nevreme zahvatilo valjevski kraj, grom je ponovo udario u kuću ovog meštanina Lelića.

- Pitam se šta sam Bogu zgrešio. Bilo je slučajeva da grom udari negde, ali dva puta u isto mesto, to nisam čuo. Ovoga puta grom je udario preko dana i to ponovo odžak. Kuća je skroz rastršena, sve utičnice i prekidači su poispadali, a na kući su se pojavile pukotine na brojnim mestima. Od uređaja nije imalo šta da strada, jer je sve uništeno u prvom udaru groma - priča očajni Nedić. 

Čovek čiju u čiju je kuću dva puta udario grom, kaže da ne zna kako će sanirati posledice udara groma, jer sem kuće i okućnice, nema nikakvih primanja.

- Nadam se da će mi čelnici Valjeva izaći u suret i pomoći da se ponovo skućim. Imao se sve što mi je bilo potrebno, a sada sam ostao skoro bez svega, jer pitanje je koliko će ova kuća stara 40 godina izdržati, ako se ne zakrpe brojne pukotine - kaže Nedić.

Štetu od jakog nevremena praćenog gradom i olujnim vetrom do sada je prijavilo oko 400 građana Valjeva i okolnih sela. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set