• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.I.

08.09.2015

18:14

ZEMLJO SRBIJO: Divlji psi mu klali ovce, a on kriv što ih je pobio?!

Vesti

ZEMLJO SRBIJO: Divlji psi mu klali ovce, a on kriv što ih je pobio?!

Podeli vest

Domaćin iz ubskog sela Paljuvi Radosav Dragićević (63) ostao je bez 15 ovaca koje su mu poklali psi lutalice, a pored štete od 2.000 evra dobio je i krivičnu prijavu zbog toga što je ubio jednog od pasa, koji je, kako kaže, „kidisao“ na njega

UB - Pokolj 15 ovaca rase virtemberg dogodio se dok se vraćao sa valjevske pijace, kada mu je  komšija telefonom javio da je njegovo stado napalo 20-ak pasa lutalica. U toru je imao 27 ovaca, a u pokolju je stradalo njih 15. 

- Komšija je pokušao da ih otera, ali su njega napali. Ubrzo sam stigao kući i pokušao sam da ih uplašim, ali vajde nije bilo. Onda sam uzeo lovački karabin i u vazduh ispalio tri metka. Tada su se skoro svi psi razbežali, osim jednog pitbul terijer, koji je nastavio da davi ovcu, a onda je počeo da kidiše i na mene. Nisam imao izbora, pucao sam u njega i ubio ga- priča ovaj domaćin.

Ubrzo je o celom slučaju obaveštena ubska policija, koja je vlasniku ovog stada oduzeča pištolj i karabin, koje je imao u legalnom posedu. Iako se branio da je psa ubio u samoodbrani, u policiji mu je rečeno da će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog ubijanja i zlostavljanja životinja. 

- Nisam imao drugog izbora, ubio sam ga u samoodabrni. I sam imam dva psa, ali drugog izbora nisam imao. Na kraju, zbog krivične prijave ću završiti na sudu, dok za naplatu štete niti imam kome da se obratim, niti ko za to brine- priča ovaj ogorčeni domaćin. 

Ovo je treći put da psi lutalice upadaju u tor ovog domaćina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NAvojo

pre 8 godina

Pogledajte koliko komentara na ovu vest ima i bice svakom maloumniku jasno kakav smo mi uopste narod. I onda se kao cudimo kakva nam je VLAST, pa ista kao i MI

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set