• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2015

08:46

KOLONE KAMIONA! Stanje na granici sa Hrvatskom i Mađarskom nepromenjeno!

Vesti

KOLONE KAMIONA! Stanje na granici sa Hrvatskom i Mađarskom nepromenjeno!

Podeli vest

Uprave granične policije Srbije saopštila je jutros da je nepromenjena sitacija za prolaz putničkih i teretnih vozila na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom

Sa Mađarskom, na teretnim terminalima na graničnom prelazu Kelebija zadržavanja su duga i višesatna, dok su granični prelazi Kelebija i Bački Breg otvoreni 24 sata sa zadržavanjem putničkih vozila koja se kreću u intervalima od 15 do 30 minuta.

Na Bajmoku, Ðala i Bački Vinogradi otvoreni su prelazi od sedam do 19 sati, ali na tim graničnim prelazima, sem srpskih i mađarskih državljana mogu da prolaze i državljani Evropske Unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Sa Hrvatskom i dalje je otvoren samo granični prelaz Batrovci, na kojem se putnička vozila zadržavaju od 15 do 30 minuta, dok su na ovom prelazu, na teretnim terminalima, zadržavanja duga i višesatna.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Na autoputu E-75 kod petlje Mali Požarevac, na deonica Beograd - Niš, zbog radova na rehabilitaciji desne trake auto-puta, u smeru od Beograda, doći će do izmene režima saobraćaja.

Tokom radova za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i vozna traka u dužini od 2,3 kilometra i saobraćaj se odvija zaustavnom trakom.

Ovi radovi su uzrok dugačkih kolona vozila, a vreme prolaska se kreće se oko sat vremena.

Da bi se izbegla zdržavanja, vozači mogu da koriste Avalski put ka Mladenovcu ili isključenje sa autoputa u smeru ka Nišu kod Vrčina pa obilaznim putevima preko Ralje do Malog Požarevca ili od Vrčina ka Grockoj preko Umčara do autoputa u smeru ka Nišu.

Radovi na mostu preko pruge kod Velikog Orašja na auto-put E-75 izmenili su režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena desna strana auto-puta u smer Beograd-Niš i saobraćaj se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravani u preticajnu (brzu) traku leve strane auto-puta u smeru Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijaju dvosmerno.

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji asfalta na saobraćajnim trakama na naplatnoj rampi Stara Pazova na autoputu E75 i tokom radova naplatna stanica raditi smanjenim kapacitetom, a u funkciji su sedam naplatnih kanala.

Od sutra do 25. septembra na državnom putu Beograd-Lazarevac, (deonica Meljak-Stepojevac) planirani su radovi na redovnom održavanju.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode pod saobraćajem, obeleženi su i obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set