• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2015

16:58

BATROVCI: Kolona teretnjaka duga 10 kilometara!

Vesti

BATROVCI: Kolona teretnjaka duga 10 kilometara!

Podeli vest

Uprava carina saopštila je danas da se zbog zatvaranja jedinog prelaza na granici sa Hrvatskom za transport robe, Batrovci-Bajakovo, formirala kolona teretnjaka duga oko 10 kilometara

Podsećajući da je taj prelaz zatvoren od ponoći, iz Uprave carina poručuju da teretna vozila i dalje mogu da ulaze u zemlju i da se promet odvija normalno, kao i na putničkom prelazu, gde je zadržavanje uobičajenih 15 minuta.

Šef tog graničnog prelaza Nenad Vukčević rekao je da hrvatska strana zatvaranje prelaza "opravdava bezbednosnim razlozima''''.

Za one koji se, kako kaže, već nalaze u koloni na izlazu nema dovoljno manevarskog prostora za okretanje šlepera kako bi je napustili i pokušali da pređu na nekom drugom prelazu.

Na graničnom prelazu Šid, prema rečima šefa prelaza Gorana Ðorovića, nema gužve kada je reč o putničkom prometu, ali je situacija sa teretnim saobraćajem ozbiljna, jer pojedini vozači čekaju i po više od 20 sati zbog otežanog prolaska preko granice, uzrokovanog zatvaranjem pojedinih prelaza za saobraćaj.

Uprava carina je, u želji da situaciju maksimalno olakša prevoznicima, omogućila da roba koja je upućena u neku odredišnu carinarnicu, može nesmetano da se dopremi i u bilo koju drugu, bez bojazni da će se time napraviti prekršaj.

Kada je u pitanju putnički promet ka Mađarskoj, on se normalno odvija preko graničnih prelaza Horgoš 1, Kelebija, Bajmok, Ðala, Bački Breg, a od subote ujutru i preko Bačkih Vinograda.

Uprava carina podseća da je granični prelaz Horgoš 1 otvoren u nedelju za putnički i teretni saobraćaj, pa su kamioni koji su već dugo čekali na Kelebiji počeli tokom dana da se preusmeravaju na taj prelaz.

Šef teretnog prelaza na Horgošu 1 Veljko Daničić kaže da je stanje na tom prelazu redovno i da nema većih zadržavanja, da je trenutno kolona duga svega 200 metara i u njoj ima oko 20 kamiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set