• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mojatv.rs/informer.rs

07.10.2015

14:18

(FOTO) ODRŽANA POKAZNA VEŽBA "Stara planina 2015."

Vesti

(FOTO) ODRŽANA POKAZNA VEŽBA "Stara planina 2015."

Podeli vest

Javno preduzeće "Stara planina", JP "Skijališta Srbije", pripadnici jedinice Žandarmerije Republike Srbije, KCS Niš, Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i Gorska služba spasavanja organizovali su danas pokaznu vežbu "Stara planina 2015"

 

Na pokaznoj vežbi pripadnici ovih službi demonstrirali su spremnost jedinica za reagovanje u incidentnim situacijama.

Public

Vežba je počela u 13 časova. Scenario vežbe tekao je ovako: "Teroristička grupa" otpočela je sa napadom, a trafo stanica je dignuta u vazduh. 

Gosti hotela koji su se u tom trenutku našli u žičari-gondoli ostali su zarobljeni, a jedinice žandarmerije dobile su poziv. Nakon propalih pregovora sa teroristima, počinje akcija eliminisanja terorističke grupe.

Public

Iz VIP apartmana hotela teroristi otvaraju vatru, a direktor policije odobrava upotrebu heliktopterske jedinice. Pripadnici žandarmerije se iz helikoptera spuštaju na krov hotela i eliminišu teroriste. 

Ostatak terorista pritisnut jakim snagama specijalističkog odreda žandarmerije potiskuje teroriste koji se povlače ka dubini skijaške staze.

Public


Posle likvidacije terorističke grupe Gorska služba spasavanja iz gondole spasava turistu koji je doživeo infarkt.

Public


Jedinica službe hitne pomoći na licu mesta zbrinjava turistu, ukazuje mu prvu pomoć i prevozi ga na dalje lečenje.

Jedinice sektora za vanredne situacije gase požar na trafo stanici koju su teroristi digli u vazduh.

Public

Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirkovic koji je poželeo dobrodošlicu gostima taktičko-pokazne vežbe i najavio izgradnju puta iz pravca Pirota ka Staroj Planini. Po završetku taktičko-pokazne vežbe pukovnik Vladimir Ilić predao je raport Mirkoviću koji je izvršio smotru jedinica.

Public

Mirković je zahvalio organizatorima, učesnicima i gostima taktičko-pokazne vežbe, ali se posebno osvrnuo na važnost Stare planine za region istočne Srbije kao turističke destinacije i činjenicu da će grad Zaječar potpisati ugovor sa skijalištima Srbije kojim će biti omugućeno svim predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima iz Zaječara da besplatno dođu na Staru planinu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nika

pre 8 godina

Sasa Mirkovic zaista brine o svemu. Ideja sa Starom planinom je odlicna. Presrecna sam sto ce deca moci besplatno da borave tamo...

Natasa

pre 8 godina

Ponosna sam sto je nas predsednik Skupstine otvorio ovaj dogadjaj i sto ga ljudi prepoznaju po dobrim idejama. Sve pohvale coveku za trud.

Cviki

pre 8 godina

Stara planina polako zauzima svoje mesto na turistickoj karti Srbije a zajedno sa Romulijanom zauzima i najbitniju tacku turisticke ponude Timocke krajine koja se iz godine u godinu sve vise razvija.

Vlajko

pre 8 godina

A sta da radimo mi, malo stariji Zajecarci koji volimo da skijamo? Salim se naravno, prijatno sam se iznenadio sto ce omladincima biti omoguceno besplatno koriscenje staza na Staroj planini.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set