• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

19.10.2015

13:48

DANI SRPSKE Promocija turističkih i privrednih potencijala

Vesti

DANI SRPSKE Promocija turističkih i privrednih potencijala

Podeli vest

Otvaranjem promotivnog štanda na kojem je predstavljen turizam Republike Srpske, u Novom Sadu je počela petodnevna manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da žele da se razviju u jednu prosperitetnu destinaciju i da bogatsvo koje ona poseduje od Kostajnice do Trebinja, približe građanima Srbije kroz ovakve manifestacije.

- Republika Srpska ima odlične resurse u banjskom turizmu , koji su jedinstveni na prostoru Balkana i jugoistočne Evrope, olimpijski centar Jahorinu, i divne prostore za razvoj etno turizma kao što je etno-selo Stanišić. U okviru saradnje koja postoji sa Vladom Republike Srbije je i početak radova na novom mostu u Bratuncu,  čime će se otvoriti priča da se turistička ponuda Andrić grada digne na viši nivo, i da ga putem prezentacija i promocija uklopimo u trougao Zlatibor, Tara i Višegrad - rekao je Gluhaković.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić rekao je da su najbolja veza između Republike Srpske i Novog Sada  njihovi ljudi,a mnogo onih iz Srpske živi upravo u Novom Sadu.

- Pored Jahorine i zimskog turizma koji su veoma poznati Novosađanima, Republika Srpska ima šta da ponudi Novom Sadu, a na obostrano zadovoljstvo verujem da će naša saradnja biti još plodotvornija, jer jedni drugima imamo šta da ponudimo razvijajući dobre bratske odnose. I pored svega onoga što veže Novi Sad i Republiku Srpsku mogu da dodam da vi niste ovde gosti, vi ste ovde kao kod svoje kuće -  rekao je  Ilić.

Manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" već treću godinu za redom organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, sa ciljem da kroz različite programe predstavi privredu, kulturu, nauku, prosvetu i umetnost Republike Srpske. Programi će biti  održani u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Vršcu, Aranđelovcu i Plandištu, a svečano otvaranje biće  večeras u Srpskom narodnom pozorištu , kada će govoriti  Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set