• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

28.10.2015

15:23

PUTIN GRADI SRPSKU CRKVU NA FRUŠKOJ GORI! Hvala, pravoslavna braćo!

Vesti

PUTIN GRADI SRPSKU CRKVU NA FRUŠKOJ GORI! Hvala, pravoslavna braćo!

Podeli vest

Gradnja crkve-brvnare Blage Marije, na Banstolu, na Fruškoj gori, posvećene žrtvama hrvatske zločinačke akcije "Oluja", a za čije temelje je donaciju obezbedio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, trenutno je zaustavljena

Kako Informer.rs  saznaje, to je urađeno na molbu vladike sremskog Vasilija, jer Rusija tačnije Putin ima nameru da izgradi veću crkvu na kilometar i po udaljenu od ovog mesta, na krušedolskoj raskrsnici, koja predstavlja kapiju "Svete Fruške gore".

- Posle našeg pisma ambasadi Rusije u Beogradu, u kome smo ih zamolili da nam pomognu da dovršimo crkvu Blage Marije, došlo se do saznanja da postoji mogućnost izgradnje veće crkve na placu koji je u vlasništvu države,  na raskrsnici prema Krušedolu -  kaže za Informer.rs Branko Simonović,predsednik Odbora za izgradnju crkve Blage Marije na Banstolu.

Informer

On dodaje da je vladika Vasilije preporučio da zastanemo sa izgradnjom.

- Posebno oduševljenje kod ljudi ovde izazvala je informacija da je ruska ambasada spremna da pomogne da se tako nešto i ostvari. Narod već govori o Putinovoj crkvi na Fruškoj gori - objašnjava Simonović.

PREMINUO mitropolit dabrobosanski Nikolaj!

Ovakva informacija nam je nezvanično potvrđena i iz eparhije sremke, a kako saznajemo,  episkop Vasilije sada pokušava da obezbedi plac, koji je u vlasništvu države , odnosno, Javnog preduzeća " Putevi Srbije".

ŠIPTARI I DALJE DIVLJAJU Kamenovana crkva u Orahovcu!

- Verujem da velika Rusija i njihov predsednik Putin mogu da nam pomognu u izgradnji crkve, a to bi bila još jedna potvrda bratskih veza naša dva naroda. Jedva čekam da Fruška gora, pored niza bisera od naših manastira, dobije "Putinovu crkvu" - ističe Mirko Čortan, stanovnik Banstola, gde  živi oko 3.500 stanovnika, pretežno Srba proteranih iz Hrvatske, BiH i sa Kosova i Metohije.

Informer

Inače, u pismu koje je Odbor za izgradnju crkve uputio  ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu ističe se da bi za  sve prаvoslаvne Srbe bilа izuzetnа čаst аko bi crkvа Blage Marije,  koju je аrhitektа koncipirаo po ugledu nа ruske crkve - brvnаre, bilа sаgrаđenа od četinаrа iz ruskih tаjgi.

(VIDEO) SRBI SE VRAĆAJU U JUŽNU MITROVICU! Služi se liturgija u hramu Svetog Save!

- Ako bi ste nаm pomogli u tome, ovа crkvicа ne bi, kаko mi duboko verujemo, bilа sаmo mesto hodočаšćа stotinа hiljаdа proterаnih i drugih Srbа,  već i mesto hodočаšćа nаše brаće Rusа. Voleli bismo, nа primer, dа njeni prvi posetioci budu vernici i decа sа Krimа, ili decа pаlih borаcа Donjeckа i Lugаnskа, koje bi rаdo ugostili - navedeno je, između ostalog  u tom pismu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CORTANOVCAN

pre 8 godina

Bilo bi dobro,obzirom da doseljeni stanovnici Banstola Sagrade i svoje groblje...Obzirom da kukaju da nemaju igraliste za decu,svoju crkvu,svoju skolu itd...Na dva kilometara su od Cortanovaca gde ima to sve i samo njima neki mantrak fali...Mante se vise tih naslova,najbolje je da se Banstol zove Lika i valjda ce onda biti srecnii zadovoljni....Groblje njima fali,groblje jel jos malo pa nece od njih biti mesta na groblju za mestane Cortanovaca...

Milica

pre 8 godina

Pre svega dajte vodu Čortanovcima i sagradite kuću onim ubogim izbjeglicama iz Hrvatske, a onda gradite crkve jer još malo neće imati ko da ide u njih.

Tugomir Tugomirovic

pre 8 godina

To Srbi,samo napred "Dde god ima zgodno mesto tu crkvu sagradi, a Boga je milosardan pa ce da nagradi"

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set