• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

03.11.2015

18:52

(FOTO) VERSKA PROVOKACIJA U NOVOM PAZARU! Na vratima pravoslavnog hrama ispisani polumesec i zvezda

Vesti

(FOTO) VERSKA PROVOKACIJA U NOVOM PAZARU! Na vratima pravoslavnog hrama ispisani polumesec i zvezda

Podeli vest

Na vratima sabornog hrama Sv. Nikole u centru Novog Pazara nepoznata osoba, ili više njih, ispisala je polumesec i zvezdu

Ovaj simbol ispisan je sprejom crvene boje.

Eparhija Raško-prizrenska SPC u svom saopštenju je navela da je ovo izolovani slučaj i da "ostaje duboko posvećena izgradnji mira i tolerancije među pripadnicima različitih veroispovesti koji žive na ovom prostoru".

- Imajući u vidu da do sada nije bilo ispisivanja islamskih simbola na našim hrišćanskim svetinjama i da na ovom delu Srbije imamo korektne odnose sa predstavnicima Islamske zajednice, iskreno verujemo da je najverovatnije reč o izolovanom slučaju - stoji u saopštenju.

printscreen

Dalje se navodi da SPC od Islamske zajednice očekuje da odlučno osudi ovaj događaj.

- Očekujemo da osude ovu provokaciju i time da daju svoj doprinos očuvanju međuverskih odnosa na prostoru opštine Novi Pazar i cele regije - navodi se u saopštenju eparhije Raško-prizrenske.

printscreen

O ovom događaju obaveštena je policija koja radi na pronalaženju počinioca.

- Od trenutka kada smo obavešteni o događaju radimo na pronalaženju lica koje je ispisalo simbol na vratima. Nadamo se da su kamere sa okolnih objekata zabeležile počinioca - rečeno je Informeru u novopazarskoj policiji. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

" Силе мрака - куцају на врата "...?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set