• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

13.11.2015

08:45

PREOKRET U LIBIJSKOJ DRAMI! Srbi greškom oteti, mislili za njih da su Ukrajinci?!

Vesti

PREOKRET U LIBIJSKOJ DRAMI! Srbi greškom oteti, mislili za njih da su Ukrajinci?!

Podeli vest

Srpske diplomate u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić greškom su oteti u gradu Sabrati, jer su otmičari mislili za njih da su Ukrajinci, saznaje Informer od dobroobaveštenih diplomatskih izvora.

Odmazda
Otmičari hteli da kidnapuju ukrajinske državljane kao osvetu za nedavnu otmicu grupe Libijaca u ovoj zemlji

Stankovićeva i Stepić su živi i zdravi, otmičari ih drže negde u Sabrati i traže način kako da ih puste a da se bezbolno izvuku iz cele situacije.

- Naše državljane otela je grupa koja sebe predstavlja kao vlast u Sabrati. Cilj im je bio da otmu ukrajinske državljane u znak odmazde za nedavnu otmicu grupe Libijaca u ovoj zemlji. Imali su informaciju da će u nedelju putem Tripoli - Sabrata, u isto vreme kada i srpska, proći i delegacija ukrajinske ambasade. Međutim, došlo je do greške u organizaciji, pa su oteli naše ljude - dodaje naš sagovornik iz diplomatskih krugova i dodaje:

- Oni sada drže Slađanu i Jovicu u Sabrati, njih dvoje su, srećom, živi i zdravi, a otmičari traže način kako da ih bez posledica puste na slobodu. Zbog toga se uopšte više ne pregovara o visini otkupa, niti se otmičari javljaju sa drugim zahtevima. Očekujemo da se sve ovo brzo razreši.

DRAMA U LIBIJI! Oteti Slađana Stanković i Jovica Stepić, službenici srpske ambasade!

VELEOBRT? Srpski ambasador umešan u otmicu saradnika u Libiji!?

DRAMA OTETIH SRBA U LIBIJI: BIA očekuje da ih kidnaperi neće ubiti nego tražiti otkup!

Inače, u Libiju je juče otputovala delegacija Ministarstva spoljnih poslova predvođena državnim sekretarom Veljkom Odalovićem i ljudima iz bezbednosnih službi koji bi trebalo da pregovaraju sa otmičarima i oslobode naše državljane.

Hronologija otmice

* Slađana Stanković i Jovica Stepić u nedelju po podne oteti na putu kod libijskog grada Sabrate
* Ambasador Oliver Potežica, iako je bio sa Slađanom i Jovicom u koloni automobila, pošteđen otmice, kao i njegova porodica
* U nekim medijima se pojavila informacija da je sam Potežica umešan u otmicu
* U Libiji uhapšen Haudi Ganudi, prijatelj ambasadora Potežice, zbog navodne umešanosti u otmicu. Ganudi je bio jedan od vozača srpske delegacije prilikom otmice
* Potežica u pismu državnom vrhu demantuje umešanost u otmicu
* Otmičari locirani u Sabrati, pojavila se informacija da su oteti Srbi živi i zdravi


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

A otmičari verovatno školovani na našim vojnim akademijama? Nego ako sve ispadne dobro i oteti se vrate živi i zdravi ostaje pitanje - ambasador.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set