• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

24.11.2015

16:42

MOGUĆI ODRONI Na teritoriji Kruševca evidentirano 78 klizišta!

Vesti

MOGUĆI ODRONI Na teritoriji Kruševca evidentirano 78 klizišta!

Podeli vest

Prema podacima Gradske uprave na teritoriji Kruševca na 53 lokacije evidentirano je 78 klizišta i odrona. U Gradskoj upravi kažu da je za sanaciju svih klizišta potrebno puno novca, ali da će se uskoro u saradnji sa Vladom Srbije početi sa radovima na najugroženijim lokacijama

Proteklog vikenda ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velim Ilić i gradonačelnik Kruševca Dragi nestorović sa saradnicima obišli su klizišta u Zdravinju i kod Novog groblja.

Kao najveće i najskuplje za sanaciju označeno je klizište na opštinskom putu kroz Zdravinje veličine 300 sa 350 metara. Procenjena vrednost ukupne sanacije je 20 miliona dinara od čega je vrednost sanacije puta 4 i po miliona.

Obimni i skupi radovi su neophodni i za sanaciju dela puta Ribare – Vukanja u selu Ribare. Potrebno je regulisati Ribarsku reku u zoni klizišta po već postoječem Glavnom projektu i sanirati saobraćajnicu. Cena regulacije Ribarske reke je oko 15 miliona dinara.

Jedno od klizišta koje je označeno za hitnu sanaciju je i kod Novog groblja. Za saniranje ovog klizišta potrebno je oko 4 i po miliona dinara. Sanacija klizišta početa je i u Sebečevcu  na ulazu u selo  na potezu Lojze.

Potrebno je završiti saniranje po postojećem glavnom projektu. Cena sanacije sa asfaltiranjem deonice Opštinskog puta u dužini od 350 m iznosi oko 7 i po miliona dinara.

Za kompletnu sanaciju klizišta u Pozlati neophodno je oko  6 miliona, a za klizište u Lazarevcu oko milion i po dinara.

(FOTO) SANIRANO KLIZIŠTE U RESNIKU Više nema opasnosti za stambene objekte

SKANDAL! Pop bagerom pokušao da sruši crkvu u Šopićima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set