• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

14.12.2015

15:57

ŠIPTARSKA POSLA! Posle suzavca u Skupštini, neredi, kamenice i hapšenja u Prištini!

Vesti

ŠIPTARSKA POSLA! Posle suzavca u Skupštini, neredi, kamenice i hapšenja u Prištini!

Podeli vest

Pristalice kosovske opozicije kamenjem i farbom gađale policiju i zgradu parlamenta u Prištini. Opozicija u tri navrata bacala suzavac u zgradi parlamenta. Uhapšena dva poslanika i nekoliko demonstranata

Pored kamenica, pristalice opozicije gađale su policajce i crvenom bojom, a na zgradi parlamenta pričinjena je znatna šteta. Poslanicima opozicije nije dozvoljeno prisustvo skupštinskoj sednici koju su prethodno prekinuli suzavcem, javljaju prištinski mediji.

Policija obezbeđuje sve prilaze kosovskoj skupštini. Demonstranti su udaljeni do Nacionalnog pozorišta gde su postavili kante sa smećem ispred kordona policajaca.

Okupljeni građani uzvikuju "Zajednica i demarkacija neće proći".

Najnoviji neredi u Prištini počeli su jutros, kada su poslanici "Samoopredeljenja" Glauk Konjufca i Palj Lekaj ponovo aktivirali suzavac pre početka sednice parlamenta.

Početku zasedanja prethodilo je koškanje između poslanika "Samoopredeljenja" i obezbeđenja kosovske skupštine zbog, kako su objasnili članovi tog opozicionog pokreta, oštre kontrole prilikom ulaska u zdanje parlamenta.

U neredima je uhapšen poslanik Ismail Kurteši, koji nije poštovao meru kućnog pritvora koja mu je određena zbog aktiviranja suzavca na nekoj od prethodnih sednica.

Kosovska policija je privela i poslanika opozicione Alijanse za budućnost Kosova Palja Lekaja, koji je danas drugi put zaredom aktivirao suzavac u parlamentu, javlja agencija Kosovapres.

U "Samoopredeljenju" kažu da vlada pokušava da izvrši pritisak na opoziciju.

Među poslanicima u skupštini viđeni su i Faton Topali i Fisnik Ismailji koji su, inače, u kućnom pritvoru.

Kako prenose prištinskii mediji, opozicija je bacila suzavac i u predsedništvo kosovske skupštine, čiju je sednicu odmah posle incidenta sazvao predsednik parlamenta Kadri Veseli.

Agencija Beta javlja da je na sednici predsedništva suzavac aktivirala poslanica "Samoopredeljenja" Aida Derguti.

Zamenik predsednika parlamenta Slobodan Petrović rekao je Beti da je pre toga na sednici odlučeno da se 21 opozicionom poslaniku zabrani prisustvo nastavku sednice skupštine, dok je šestorici poslanika opozicije omogućeno da prate sednicu koja je nastavljena posle više sati kašnjenja.

Predsednik skupštine Kadri Veseli je zamolio poslanike opozicije da ne bacaju suzavac jer je, kako je rekao, sala jako mala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad Radak

pre 8 godina

Bravo šiptari...,svakoga dana u svakom pogledu pokazujete kako se bori za nacionalne interese.

Dragica

pre 8 godina

Неваспитање и анархија,вид некултуре.Користиће сва средства борбе....е баш лепо васпитавају младеж,пример ипо.

lune

pre 8 godina

Pa, i siptari imaju svoj 9 mart i 5 oktobar,evropske vrednosti ko " matica srbija".

marko

pre 8 godina

Ljudi pa ovi ovako lepse izgledaju.!!!!!!!!!!!

asid

pre 8 godina

Treba pratiti trendove u svetu, već ranije sam negde izrazio svoje mišljenje da Srbija treba da se orijentiše na proizbodnju ograda od bodljikave žice za kojima sve više raste potreba na zapadu kao i na proizvodnju makaza za istu za kojima sve više raste potreba na bliskom istoku ali nemale mogućnosti za plasman velikih količina suzavca kriju se u našoj južnoj pokrajini!

Vuk Milivojevic

pre 8 godina

Mora da je predsednik skupstine komandovao atomski s leva

CICA DRAZA

pre 8 godina

holiwudska gluma ove siptarcine ,zgadili su mise ovi primati

Južbina

pre 8 godina

Podržavam šiptarsku "opoziciju" sve dok ne postane pozicija, a onda opet podržavam opoziciju (i tako u beskraj)! Nego, da im ne zafali suzavca?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set