• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

17.12.2015

09:51

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) ZVERSTVO U PROKUPLJU! Prerezali vrat psu lutalici, pa ga ostavili da umre!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) ZVERSTVO U PROKUPLJU! Prerezali vrat psu lutalici, pa ga ostavili da umre!

Podeli vest

U centru Prokuplja tokom jučerašnjeg dana uslikan je pas lutalica sa prerezanim vratom. Slika se pojavila na Fejsbuk profilu "Grad Prokuplje Srce Srbije" i izazvala ogroman broj ogorčenih komentara

 

Nikome nije jasno ko je mogao da učini ovakvo zlodelo, jer je sudeći po ranama koje se vide na fotografijama neko najverovatnije nožem pokušao da prereže vrat psu. 

- Iako pas nije pokazivao znake agresije, rana je bilo vidljiva. Pokušala sam da mu pomognem, ali je verovatno uplašen onim što ga je snašlo, pobegao. Uspela sam da ga slikam - kaže za Informer Prokupčanka koja nije želela da joj pominjemo ime. 

U policiji kažu da tokom jučerašnjeg dana nisu primili sličnu prijavu i da ne mogu da kažu o čemu se radi. Očekuje se reakcija Udruženju za zaštitu životinja, jer su i ranije reagovali kada su se dešavali incidenti najčešće sa psima lutalicama. Kažu da su u poslednje vreme životinje koje su na ulici ostavljene od strane nemarnih vlasnika često stradaju, jer im se podmeće otrov. 

Facebook/Grad Prokuplje Srce Srbije

Inače, svi koji su videli fotografiju povređenog psa, tvrde da je to delo ljudskih ruku i da je neko pokušao nožem ili sečivom da mu prereže vrat. S obzirom da se pas udaljio sa mesta gde je viđen i da ga niko nakon toga nije primetio, pitanje je da li će uopšte preživeti. 

Problem pasa lutalica je u opštini Prokuplje postao gorući, jer ne postoji azil za pse u čitavom Topličkom okrugu. Zato se često u parkovima i u pešačkoj zoni u centru grada može videti čitav čopor pasa lutalica koji nesmetano šetaju gradom. Neretko, dešava se i da napadnu i ugrizu nekog prolaznika zbog čega su česte prijave lokalnoj samoupravi za nadoknadu štete od ujeda pasa lutalica. Zato su i izdvajanja za tu namenu iz lokalnog budžeta poprilična i kreću se i do nekoliko miliona dinara. Najčešće se spor završi vansudskim poravnanjem, a tada oštećeni dobija u proseku od 20 do 60.000 dinara. 

Procena je da na teritoriji grada ima oko 3.000 pasa koji nemaju vlasnika, a taj broj se iz dana u dan uvećava.

(FOTO) JEZIVO! Čopor pasa rastrgao labudove u Dunavskom parku u Novom Sadu!

(VIDEO) NOSIO BEBU U ZUBIMA Pas lutalica spasao ostavljeno novorođenče od sigurne smrti!

IZUJEDALI JE KRVOLOČNI PSI NA 30 MESTA! Jovana je jedva izvukla živu glavu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set