• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.12.2015

16:02

JP STARA PLAMNINA: Falkenštajner jednostrano raskinuo ugovor!

Vesti

JP STARA PLAMNINA: Falkenštajner jednostrano raskinuo ugovor!

Podeli vest

Javno preduzeće Stara planina najavilo je danas da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom Stara planina sa kompanijom Falkenštajner


Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Vladimir Simović zatražio je da Falkenštajner u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ukoliko im je to bila namera, objavljeno je sajtu Stare planine.

On je naveo da je ta kompanija dopisom koji je dostavljen 24. decembra obavestila Javno preduzeće Stara planina, sa sedištem u Knjaževcu, o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom Stara planina.

Simović navodi da je Ugovor potpisan 16. maja 2012. i da je propisivao otkazne rokove.

Mediji su danas objavili da je austrijska grupacija raskinula ugovor o upravljanju hotelom Stara planina, koji je potpisan na 15 godina. Kako je kompanija saopštila, do raskida je došlo zbog neispunjavanja obaveza od strane JP Stara Planina i promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice Stara planina, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Kompanija Falkenštajner, koja u svom sastavu ima lanac od više od 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i usluga Renata Pindžo izjavila je za B92 da za srpski turizam, posebno planinski, nije dobro što je Falkenštajner grupa raskinula ugovor o upravljalju hotelom.

Reč je, kako je navela, o jedinom međunarodnom lancu hotela van Beograda, a njihovo trogodišnje upravljanje hotelom Stara planina na osnovu menadžerskog ugovora bilo je prilično uspešno, što pokazuju i podaci o broju turista.

Podaci za prvih 10 meseci ove godine pokazuju da je Staru planinu posetilo skoro 16.000 turista, što je 51 odsto više nego u istom periodu prošle. Rast broja stranih turista bio je još veći - 80 odsto. 

Broj noćenja u istom periodu beleži rast od 41 odsto (54.000) i u ovom slučaju rast je mnogo veći u slučaju noćenja stranaca i iznosi 61 odsto, navela je pomoćnica ministra turizma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set