• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2016

06:58

PUTEVI SRBIJE! Ne na put bez zimske opreme!

Vesti

PUTEVI SRBIJE! Ne na put bez zimske opreme!

Podeli vest

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz ovog preduzeća apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravce I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Vranja, u višim predelima usled jakog vetra moguće je formiranje snežnih nanosa.

Na području Valjeva, na putu IIB-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano i važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Kragujevca, usled jakog vetra moguća mestimična pojava nanosa.

Oko 01:00 se očekuje normalizacija saobraćaja na putnom pravcu 2A-186 Ćuprija-Despotovac.

Na području Zaječara, povremeni, sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama,usecima, zasecima, najviše ih ima na putu IB-34 (Ðerdapska magistrala).

Vidljivost je smanjena zbog magle od 30-50 metara.

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Na području Požege, pada kiša koja se ledi pri tlu.

Na području Ivanjice, u nižim predelima pada kiša koja se ledi pri tlu.

Na području Čačka, pada kiša koja se ledi pri tlu.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice. Moguć je led na putnim pravcima: II A-202 Sjenica - Raždaginja - Bućevo - Karakujića Bunari - Suvi Do - Leskova - Tutin i II A-205 Tutin - Godovo - dr.granica sa Crnom Gorom (gr.prelaz Vuča)

Otcepljenje kolovoza postoji na putu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set