• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

09.01.2016

12:22

(FOTO) SLAVI CEO SRPSKI ROD! Vučić u Banjaluci, na obeležavanju Dana Republike Srpske!

Vesti

(FOTO) SLAVI CEO SRPSKI ROD! Vučić u Banjaluci, na obeležavanju Dana Republike Srpske!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Banjaluku na obeležavanje 9. januara, Dana Republike Srpske i krsne slave Svetog arhiđakona Stefana, a prvo će razgovarati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom


Vučić je u Banjaluku doputovao u pratnji ministara Vlade Srbije.

Njega je na aerodromu u tom gradu dočekala premijerka Srpske Željka Cvijanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, a zatim je prisustvovao svečanoj akademiji povodom obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i patrijarh srpski Irinej, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Grad nadleću helikopeteri, a u centru su raspoređene jake mere bezbednosti.

Tanjug



Posle sastanka sa Dodikom predviđena je Svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik", kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade RS.

DAN REPUBLIKE SRPSKE! Premijer Vučić i predstavnici Vlade Srbije na svečanosti u Banjaluci!​

Obeležavanje Dana RS i njene slave počelo je jutros u devet sati svetom arhijerejskom liturgijom i slavskim obredom u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci koju je služio srpski patrijarh Irinej.

Tanjug



Liturgiji su, u ime Vlade Srbije, prisustvovali ministri pravde i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nikola Selaković i Aleksandar Vulin, a u ime Srpske premijerka te zemlje Željka Cvijanović i predsednik Dodik.

Tanjug



Iako je sinoć na ulicama Banjaluke bio veliki broj ljudi koji su, noseći zastave Srbije i paleći baklje, skandirali "Srbija", "Kosovo je srce Srbije" i "Republika Srpska", a zatim u ponoć ispratili vatromet, danas na ulicama glavnog grada RS ima tek poneki prolaznik.

I na platou ispred ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja primetan je mnogo manji broj građana nego ranijih godina, uprkos tome što je vreme relativno toplo za ovo doba godine.

Zbog praznika zatvorena je većina prodavnica, a retke mušterije dočekuju samo kafići, restorani i ulični prodavci.

Tanjug



Kako mediji RS prenose saopštenje Auto-moto savez Republike Srpske, zbog obeležavanja Dana RS na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milena

pre 8 godina

Sretan i blagosloven rodjendan Republiko srpska. Daće Bog da rasteš i razvijaš se samostalo na radost svih srba.

Bojan

pre 8 godina

24 Godine Bastion si Srpstva Srecan ti Rodjendan Republiko Srpska.

SasaV

pre 8 godina

Republiko Srpska Sretna Ti Slava,Slava svim poginulim i nastradalim na ocuvanju RS,svim casnim oficirima VRS i vojnicima koji polozise svoje zivote.Hvala svim casnim oficirima koji neprimereno izdrzavaju svoje kazne osudjeni od laznog haskog tribunala.I neka se politicari uzmu u pamet na obavezu koju su prihvatili u ocuvanju i unapredjenju RS i svih njenih gradjana a ne da bogacenje na korupciji i kriminalu caruje kako u RS tako i u Srbiji.Sa Verom u Boga da se jedan narod sa dve drzave jednoga dana ujedini u cilju svog opstanka i unapredjenja zivota gradjana.

MILE

pre 8 godina

Na fotografiji im fali samo Ceca nezna se ko je veci demagog i folerant ,JADAN NAROD RS

HRVAT

pre 8 godina

kakva paranoja od nacije....da je kosovo Srbina ?!?! hahah...e stvarno se nasmejao sada...\n

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set